Musical + Expo's bij 125 jaar sterf-herdenking Van Gogh

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2014 | Gewijzigd op: 23-09-2014
 Musical van Verlinde Entertainment 
In 2015 staat er ook de musical over het leven en werk van Vincent van Gogh van Verlinde entertainment op stapel. De audities voor de musical die in Brabant in oktober 2015 in première gaat, beginnen de volgende maand.
Het script, geschreven door Pieter van de Waterbeemd (o.a. ‘Wim Sonneveld’ en ‘Droomvlucht’) ligt bij het Van Gogh Museum om te worden gecontroleerd op historische feiten.
Van Goghjaar 2015
Alom Van Gogh in Brabant [en ook in Nederlandse musea] en een musical waarschijnlijk bij Zundert in de buurt
.
 

De titel van de musical wordt ‘Vincent, zeg me hoe de kleuren klinken.’ Verlinde: ,,In het verhaal ontdekken we dat Van Gogh kleuren zag waar andere mensen niets zagen. We nemen het publiek mee door een schilderijendepot waar ze in de wereld van Van Gogh worden gezogen. Zo wordt er een reis gemaakt door zijn oeuvre.” De voorstelling wordt gespeeld op een vaste locatie in Brabant, waar Van Gogh werd geboren en opgroeide,' aldus Albert Verlinde vanmorgen bij de  presentaite van het ‘Van Gogh jaar 2015’. 

Exposities
Omdat het in 2015 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh is gestorven, pakt Het Noordbrabants Museum-samen met 30 andere instellingen- dat moment aan om Vincent Van Gogh te eren onder het thema ‘125 jaar inspiratie’.
 
 

Er staan meerdere tentoonstellingen in het teken van de grootste kunstenaar die Brabant heeft voortgebracht.

-Vanaf 24 januari presenteert Het Noordbrabants Museum onder de titel Design uit het land van de aardappeleters vormgeving van Brabantse bodem. 

-Vanaf  21 februari is er binnen de expositie Hockney, Picasso, Kapoor en meer hoogtepunten uit de Kunstsammlung Würth ruim aandacht voor David Hockney, in wiens werk de verwantschap met Van Gogh duidelijk zichtbaar is.

-Daarnaast geeft de reeks Brabantse Nieuwe volgend jaar een podium aan jonge talentvolle Brabantse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de beeldtaal en het gedachtegoed van Van Gogh.

Europese samenwerking
In verschillende steden in Nederland, België en Frankrijk die van betekenis zijn voor het leven en werk van Vincent van Gogh worden in 2015 belangwekkende tentoonstellingen en culturele evenementen georganiseerd. Niet eerder is op deze schaal samengewerkt tussen musea en erfgoedlocaties die zich actief inzetten voor het behoud van het erfgoed van Van Gogh.  Meer informatie vindt u op: www.vangogh2015.eu

Levensverhaal van  Van Gogh op IPad zie art. dd.17 oktober 2011.

Terug naar boven