In Brabants Museum Schilderijen van klei

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2015 In Het Noordbrabants Museum zijn nog tot eind augustus 2015 54 tableaus van klei -door de scholieren gemaakt- te zien. 
R00 Bossche.Rosmalense en Gestelse  schoolkinderen maakten een vertaling van 2D schilderijen naar 3D figuren door te ‘kijken met je handen’. In de tentoonstelling worden ook filmpjes getoond waarin te zien is hoe ze op school aan de slag zijn gegaan.

54 tabelaus met klei door schoolkinderen 
nagemaakt van 8 echte
schilderijen uit Het Noordbrabants Museum.

De kunstwerken die het museum voor het project heeft geselecteerd bevatten allemaal expressieve mensfiguren. De kinderen kregen vooraf spelenderwijs les in een compositie maken en in het leren van de verhoudingen van het menselijk lichaam. 
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen hun stem uitbrengen op de school die volgens hen de meest kunstzinnige vertaling heeft gemaakt. De winnende school wint de wisselbeker School van het jaar.

Deelnemende Partnerscholen
Dit jaar werkten zeven partnerscholen mee aan het project: de L.W. Beekmanschool, Het Bossche Broek Centrum, ’t Schrijverke, het Jeroen Bosch College uit ’s-Hertogenbosch, De Bolster en Gymnasium Beekvliet uit Sint-Michielsgestel en De Sprong uit Rosmalen.
Van midden juli t/m eind augustus vinden iedere woensdag en zondag inloopworkshops plaats