Glasvezel voor Het Noordbrabants Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2015 | Gewijzigd op: 20-08-2015
Zonder uitleg van het museum*, maar wel met de info van de HSB-monteur krijgt het Noordbrabants Museum met voorrang glasvezelkabel. Het museum kon niet verklaren, waar die voorrang vandaan komt. Maar het aanstaande Jeroen Boschjaar kan een rol spelen.
Zoals bekend zet de gemeente haast achter de aanleg van glasvezel in de stad*. Dat is uitbesteed aan Reggifiber.die het weer uitbesteed bij een aannnemer.
Het Paleiskwartier is al met kabels belegd. De Groote Wielen is [of komt spoedig] aan de beurt.

*In tweede instantie- en opnieuw bevraagd -reageert museumdirecteur Charles de Mooij:  Het betreft gewoon een zakelijke internetaansluiting voor de kantoren in het Museumkwartier, dat is wat anders dan een aansluiting voor particulieren.

Het bedrijf HSB legt in opdracht van Gebr. Van der Donk uit Oss momenteel aan de zuidrand van de binnenstad glasvezel aan.
Volgens een monteur is dit een kabel vanaf
De Brand naar Het Noordbrabants Museum
.

foto © paul kriele, 18 augustus 2015.

Raadslid voor Rosmalens Belang Antoon de Groot heeft in de vorige coalitie met een initiatiefvoorstel op de aanleg van glasvezel in de stad aangedrongen. Daarmee ging toen de raad unaniem accoord. De Groot kan niet zeggen waarom het museum nu voorrang krijgt.  

Zie de site van Reggifiber om te weten te komen of u al aan de beurt bent.: Reggifiber