Samenwerking in 2016 van zeven Brabantse Musea

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2015 | Gewijzigd op: 26-08-2015
 Volgend jaar,  het Jeroen Boschjaar, gaan zeven Brabantse musea samenwerken in een Bosch Grand Tour. Dat Bosch Grand Tour betekent dat bezoekers dankzij een gezamenlijk programma een ontdekkingsreis langs die muea kunnen maken.
Doel is het uitdragen van het unieke museumaanbod van Brabant en het stimuleren van museumbezoek aan de provincie.Zeven musea
De Bosch Grand Tour is een samenwerking van het Van Abbemuseum, De Pont museum, MOTI Museum of the Image, Natuurmuseum Brabant, Het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum.
Er is dat jaar een programma ontwikkeld geïnspireerd op het werk van de beroemde laatmiddeleeuwse schilder. Uitgangspunt is de actualiteit van de thema’s van Bosch en de interpretatie hiervan door hedendaagse kunstenaars en vormgevers.

Programma-inhoud
Het programma bestaat uit 13 tentoonstellingen in de periode december 2015 - februari 2017. Te zien is nieuw werk van hedendaagse kunstenaars en designers, zoals Jeroen Kooijmans, Joep van Lieshout, Jan Fabre, Pipilotti Rist en Jake & Dinos Chapman, maar ook een digitale interpretatie van de Tuin der Lusten, de reconstructie van een wandtapijt naar Bosch en een tentoonstelling waarin de dieren van Bosch de hoofdrol spelen.
Het volledige programma van de Bosch Grand Tour wordt tijdens de Uitmarkt in Amsterdam op 29 en 30 augustus gepresenteerd.