EuroNederlander Award 2016 voor museumdirecteur Charles de Mooij

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2016 | Gewijzigd op: 16-06-2016
In het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort is woensdagavond 15 juni 2016 bekend gemaakt dat museumdirecteur Charles de Mooij en zijn team van Het Noordbrabants Museum winnaar zijn van de EuroNederlander Award 2015/16.
De prijs wordt jaarlijks door de EBN uitgereikt aan creatieve burgers, organisaties en netwerken die hebben bijgedragen aan het Europese debat.
Charles de Mooy ontving deze prijs voor de uitmuntende Jheronimus Bosch' tentoonstelling, Visioenen van een genie' en de programmering daarvan. Zij hebben de drempel voor een nieuwe waardering van de Europese late middeleeuwen aanzienlijk verlaagd voor een wereldwijd publiek.

Museumdirecteur en zijn team
ontvingen de  EuroNederlander Award 2015/16 vanwege de succesvolle vJB-tentoonstelling
.

foto © paul kriele, 2 december 2015.
 
 

 
Het Boschjaar is overigens nog lang niet ten einde: de feestelijkheden in Den Bosch en in het museum gaan door, met talloze spectaculaire exposities, parades en evenementen. En de titel EuroNederlander 2015/16 is een extra reden voor een feestje!”

Charles de Mooij: “We zijn heel erg blij met de toekenning van de titel EuroNederlander 2015/16. De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ was een enorm succes voor Het Noordbrabants Museum, maar ook voor de manifestatie Jheronimus Bosch 500, voor ’s Hertogenbosch en Brabant. Als team van Het Noordbrabants Museum delen we de titel dan ook graag met al onze partners en met de honderden medewerkers en vrijwilligers die bij de tentoonstelling en de manifestatie betrokken waren.

Eerdere winnaars van de EuroNederlander Award zijn auteur Pieter Steinz, politicus Sophie in ’t Veld en journalist Stefan de Vries. Naast Charles de Mooij waren dit jaar Katrien Gottlieb van 360 Magazine en theatermaker Lucas de Man van De Nieuwe Helden genomineerd.

Nieuwe exposities:
Deze week zijn drie nieuwe exposities geopend voor de pers en voor de Vrienden van het museum.
• Jan Fabre: Tribute to Hieronymus Bosch in Congo
• Van Eyck, Brueghel, Jordaens - Meesterwerken uit Roemenië
• Nacho Carbonell - On the Origin of Pieces


Terug naar boven