Noordbrabants Museum: Jeroen Bosch nog even in plastic verpakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2016 | Gewijzigd op: 04-07-2016
Wat velen niet weten, maar waarover Het Noordbrabants Museum ook weinig kwijt wilde en met mondjesmaat los kwam [bijv. in het Jeroen Boschcafé], is dat voor de grote Jeroen Boschtentoonstelling 'Visioenen van een genie' er uitgebreide veiilgheidsmaatregelen werd genomen. Deze maatregelen werden uiteraard door de verzekeringsmaatschappijen en door de museumdirecteuren van de uitgeleende stukken opgelegd.  
Facilitair ging het er om het groot aantal bezoekers te kunnen verwerken [tijdelijk bouwketen voor garderobe, toiletten en personeelsverblijven].
Maar ook tav de beveiliging werden uiteraard maatregelen genomen. Een daarvan was dat de daken afgedicht dienden te worden. Bijvoorbeeld: Om enig vochtprobleem dat zich zou voor kunnen doen, te voorkomen. En dus ook vanwege de isolatie en het in stand houden van het luchtklimaat.

Binnenkort haalt - eindelijk - Het Noordbrabants Museum al het bouwplastic van de daken.
Dat gebeurt ook nog eens op aandringen
van omwonenden die het  'geen gezicht' vonden
.

foto © paul kriele, 4 juli 2016.

Dat zwarte plastic viel alleen de bewoners van de Beurdsestraat en de Weversplaats op. Maar nu de expo voorbij is, kijken zij nog steeds vanaf hun dakterrassen tegen dat bouwfolie aan. Ze dachten eerst nog dat het kunst was....
Maar er is hoop. Hoofd facilitaire Dienst en Technische Zaken, Han Verhagen laat weten dat spoedig al het bouwplastic zal worden verwijderd. Dat kon niet eerder omdat andere werkzaamheden aansluitend aan de tentoonstelling voorrang kregen.