500.000ste bezoeker voor Het Noordbrabants Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2016 | Gewijzigd op: 24-12-2016
Dit jaar heeft Het Noordbrabants Museum het record aantal bezoekers van 500.000 bereikt. Dat gebeurde vandaag, donderdag 22 december 2016. De bijzondere gasten waren mevrouw Leny Buys en Marius Ramakers van Praag uit Den Bosch. Zij werden door museumdirecteur Charles de Mooij en gedeputeerde voor cultuur Henri Swinkels bij de museumpoort  verwelkomd en binnen in het museum gehuldigd.
Het paar, dat voor de expositie van Claire Morgan kwam, ontving een bos bloemen in een Brabantvaas, een boek over Vincent van Gogh, een jaar lang gratis museumbezoek en de catalogus van Claire Morgan.

Mevrouw Leny Buys en Marius Ramakers van Praag uit Den Bosch. Zij werden door museumdirecteur Charles de Mooij [r.] en gedeputeerde voor
cultuur Henri Swinkels [l.] feestelijk ontvangen
.
Museumdirecteur Charles de Mooij.

foto © By Marjo

De Mooij refereerde uiteraard aan de grote Jeroen Boschexpositie 'Visioenen van een Genie', waardoor dit aantal dit jaar kon worden bereikt. Het eindgetal dit jaar zal wel rond  de 510.000 worden, zei de directeur.
Het was volgens The Guardian 'een van de belangrijkste tentoonstellingen van de eeuw'. 'Het heeft onze verwachtingen overtroffen,' aldus De Mooij.