Kunstwerk van Chinese poep in Het NoordBrabants Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2018 | Gewijzigd op: 14-03-2018
Het Noordbrabants Museum exposeert op de unieke Chinese tentoonstelling A Chinese Journey* het kunstwerk 'Venus Panda' van Pandapoep. Het is een replica van het klassieke Griekse beeld Venus van Milo. De Chinese kustenaar Che Cheng maakte dit object met een groep 11-jarige schoolkinderen uit de stad Chengdu. Dat is de stad van een groot [83 pandaberen] fok-en onderzoekscentrum van pandaberen. Keutels van pandaberen zijn zo groot als ganzeneieren,  maar ze stinken niet omdat panda's vegetarisch zijn. De poep werd vanaf het fokcentrum met emmers opgehaald.

  Conservator  Hans November tijdens de installatie van 'Venus Panda'.

foto © adrie broekman, maart 2018.
.............................................................

Met dit kunstwerk geeft Che Cheng het contrast aan  tussen de waarde van de panda en de enorme hoeveelheid afval die het dier per dag produceert. 'Venus Panda' maakt deel uit van het filmproject Let Panda Fly, een film die ook op de expositie is tye zien.
* De tentoonstelling 'A Chinese Journey' bevat een vijftigtal topstukken uit 's werelds grootste verzameling hedendaagse kunst, toebehorend aan Sigg met werk van  ondermeer  Ai Weiwei en Shao Fan.
De expo duurt van 17 maart  tot 8 juli 2018.