Musea Verkadefabriek & bioscopen vanaf 1 juni weer open

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2020 | Gewijzigd op: 29-05-2020
Vanaf maandag 1 juni 2020 gaan de musea [Museum Slager en zie hieronder.], bioscopen en zo ook de Verkadefabriek [alleen films] weer open. Er zijn uiteraard allerlei toepasselijke maatregelen getroffen. De meeste theaters en muziekzalen blijven gesloten. Maar de WillemTwee en de Toonzaal [Prins Bernhardstraat ] gaan wel open. 

Het Noordbrabants Museum gaat vanaf Pinkstermaandag 1 juni weer open. 
Om  de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen zijn allerlei maatregelen genomen: kaartjes enkel online [op  tijdslot]  te kopen in verband met maximaal toe te stane bezoekers.

Museum Slager  is vanaf donderdag 4 juni weer geopend. Alleen op donderdag [11.00-16.00 uur] en zondagen [13.00-17.00 uur].
 
.....
Directeur Charles de Mooij heet
als vanouds de bezoekers weer -i n een veilige omgeving - welkom.

foto's © henk van esch, 28 mei 2020. 
........................

Nieuwe subtiele maar duidelijke bewegwijzering leidt vervolgens de bezoekersstromen door het overigens ruim opgezette museum. Daarnaast zijn extra ygiënische voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder de beschikbaarheid van desinfecterende handgel en extra schoonmaakmomenten door de facilitaire dienst.
Naast de vaste collectie met werken van Brabantse meesters als Van Gogh en Jan Sluijters zijn er twee wisseltentoonstellingen van wereldniveau te zien. Meesterwerken uit Wenen van de Weense Kunstacademie en Between Truth and Illusion van de Chinese kunstenaar Shao Fan zijn respectievelijk tot 6 september en 18 oktober te ervaren. Het is voor het eerst dat Shao Fan een solo-tentoonstelling heeft in Nederland. Onder de topwerken uit Wenen bevinden zich werken van Rubens, Rembrandt en Van Dyck. Om deze werken tijdens de quarantaine toegankelijk te maken, ontwikkelde het museum een interactieve digitale tour. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas 
ickets zijn vanaf nu beschikbaar via tickets.hnbm.nl.  Hier is tevens meer informatie te vinden over het protocol van Het Noordbrabants Museum in tijden van corona. De hekken van het museumplein worden op 1 juni om 11:45 geopend door Eric de Bie (FVD), Gedeputeerde Energie, Erfgoed en Bestuurlijke vernieuwing.