Grondboringen voor uitbreiding museum Beurdsestr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2009 Het Sonse bedrijf Bufix, dat gespecialiseerd is in funderingstechnieken, verrichtte woensdag 7 oktober 2009 boringen op de parkeerplaats langszij de Beurdsestraat. Op die plek is de uitbreiding van het Noordbrabants Museum voorzien en de bouw van een reeks van 2x 3 woningen aanpalend aan die nieuwbouw. De mannen van Dufix verzamelde talvan grondmonsters voor verder onderzoek. Een enkel botje van een skelet kwam ook mee naar boven.

De grondboormachine van Dufix uit Son,  die monsters neemt van de bodem op de  parkeerplaats Beurdsestraat. In de aanhanger [echts]worden de grondmonsters in kokers verzameld.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2009.

Een bouwvakker van Heijmans, die bezig is met het project WonenaandeZuidwal.nl , gelegen langszij de Zuidwal/Beurdestraat, verklapte dat voor maart 2010 bij de betoncentrales de eerste orders voor leveringen van cement voor de museumuitbreiding zijn geplaatst.

Linker foto: De Mortel waar aan de rechterkant- in de Museumtuin -de nieuwbouw van het  SM's is voorzien.

Foto's onder: de Mortel gezien vanuit de stad richting Weversplaats.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2009.
Hierboven; op de linkerfoto de Mortel ter hoogte van de synagoge. Links -op de plek van de af te breken Orangerie- komt de publieksingang van het Stedelijk Museum.
Hierboven de rechter foto: de hulstbomen [links] en daarachter de 40 m hoge paardenkastanje [foto rechts] moeten wijken voor een museumvleugel en een corridor.
   


Terug naar boven