Dossiers van bezwaarmakers museumplannen gestolen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2009 | Gewijzigd op: 09-10-2009
De hoge kastanjeboom in de museumtuin mag niet weg voor een corridor, aldus de  bezwaarnmakers. Daar kan best omheen worden gebouwd. Maar ook de overschrijding van het bouwvolume klopt niet met het bestemmingsplan. 

foto © frank donders, 5 mei 2009 en paul kriele, 7 oktober 2009.
Vandaag -vrijdag 9 oktober 2009- is uit het woonhuis van een van de rechters van de meervoudige kamer de dossiers van de bezwaarmakers tegen de museumplannen gestolen. Het ging om een stapel -niet criminele -dossiers van zowel de Vereniging van Eigenaren Mortelkazerne als van de stichting Boom & Bosch als van de landelijke Bomenstichting die de afgelopen dinsdag behandeld zijn. 'Niet crimineel' wil zeggen dat de dief zich niet vergist kan hebben en duidelijk uit was op deze specifieke dossiers met ook de pleitnota's. Nu heeft Justitie allicht een kopie, maar er zaten kleurentekeningen bij van de originele bestemmingsplankaarten die de situatie in de museumtuin weergeven.
Helmus Boons van de stichting Boom & Bosch evenals diens collega-bezwaarmaker Tony de Groot van de Mortel begrijpen helemaal niets van dit incident.