NbM: Oude kastanje blijft - nog -gespaard

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2009 | Gewijzigd op: 27-11-2009
Helmus Boons en René Graumans van de stichting Boom & Bosch behoeden met hun omklemming de kap van de 40 m hoge kastanje langszij de Mortel.

foto © paul kriele, 30 mei 2008.

Het schorsingsverzoek van de stichting Boom & Bosch tegen de bomenkap in de tuin van het Noordbrabants Museum en in de Beurdsestraat bij de Raad van State diende donderdag 26 november 2009. Daar kwam ook het uitstel van het bouwplan voor het SM's ter sprake. De rechter heeft de gemeente op 17 november 2009 opgelegd een aanvulling op de huidige ruimtelijke onderbouwing te geven om beter de afwijkingen op het vigerende  bestemmingsplan te motiveren. De gemeente is door een fout in de schaalberekening van een groter bouwvolume uitgegaan.
De provincie moet wachten op de finale uitspraak van de Raad van State over dat schorsingsverzoek, die over 14 dagen volgt. Ze gaat alvast een onderzoek doen naar de aanpak van die bomenkap. Vooruitlopend op die uitspraak begint zij daar alvast mee.

Het bleek dat de provincie in ieder geval niet [alvast] de 130 jaar oude paardenkastanje gaat vellen. Daar wacht ze mee tot juni 2010.