Verouderde parkeerplaats Beurdsestraat opgeruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2009 | Gewijzigd op: 01-12-2009
Met de inzet van de graafmachine van Akerman -bestuurd door de onlangs onderscheiden Patrick van Luytelaar - is aannemer Barten vrijdag 28 november 2009 begonnen op de parkeerplaats Beurdsestraat.

foto © paul kriele, 28 november 2009.

De voortekenen van archeologisch onderzoek langszij de Beurdsestraat zijn waargenomen. Vrijdag 28 november 2009 begon aannemer Barten met het weghalen van het asfalt op de parkeerplaats. Die is sedert begin jaren 60 nimmer veranderd, laat staan verbeterd... . Die plek lag er eigenlijk verloederd bij.
In december 2009 start de BAM met archeologisch onderzoek. Dat  gaat zeker een half jaar duren.
 In de Beurdsestraat stonden voor de huizenbouw uit de jaren eind 1800 -in een lintbebouwing- huisjes zoals die ook aan de overzijde van de straat stonden. Daarvan werden nog geen jaar geleden de funderingen blootgelegd.
Ook stond er nabij het Oud Bogaardenstraatje een militaire bakkerij behorend bij de Mortelkazerne. De resten daarvan zijn in de late jaren 70 opgeruimd.
De archeologen gaan nog komende week [vanaf 7 december 2009] beginnen. Eerst graaft Van Luytelaar  twee sleuven langs de lintbebouwing aan de Beurdsestraat en eentje op het achtererf. Er wordt verwacht dat de funderingen van de oudere huisjes van vóór 1800 blootgelegd kunnen worden.