Asbestverwijdering Museumtuin

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2010 | Gewijzigd op: 14-04-2010
Doordat er zich in de resten van de funderingen van de museumtuinbebouwing resten asbest bevindt moet dat volgens strenge regels verwijderd worden. Het gaat om de panden voormalig Rijksarchief] aan de Waterstraat die uitkomen in de museumtuin.

situatie 14 april 2010
De panden van voorheen Rijkswaterstaat/Provincie aan de Waterstraat bevatten asbest. Dat komt met de verbouwing voor de uitbreiding van het NbM aan het licht.
De asbest dient verwijderd te worden, wat gebeurt door M.Heezen uit Eindhoven. Er is aan de achterzijde van het gebouw een steiger geplaatst en van daaruit wordt de asbest naar een container vervoerd. De richtlijnen zijn dat de mannen zich voor en na het werk moeten omkleden en douchen.
 

foto © paul kriele, 14 april 2010.

Het gebouw van voorheen de Rijkswaterstaat is niet toegankelijk voor het publiek De opruimingskosten worden uit een andere dan 'Nieuwbouw museumpost' gehaald, namelijk 'Onvoorzien'.

situatie 13 april 2010


M. Heezen asbestverwijdering uit Eindhoven kwam rond 8.45 uur  aanrijden met een enorme dieplader, maar die  raakte vast in de Mortel/ hoek Weversplaats.
Anderhalf uur duurde het - na enig manoeuvreren - voor die verder kon naar de tuin van het Noordbrabants Museum.


foto's © paul kriele, 12 april 2010.