OfficiŽle start bouw Museumkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2010 | Gewijzigd op: 29-09-2010
Begin juli startte aannemerscombinatie de Bonth van Hulten en Stam De Koning de bouw van het Museumkwartier. Het gaat om de uitbreiding en renovatie/restauratie van het Noordbrabants Museum en de nieuwbouw van het Stedelijk Museum.

Op woensdag 7 juli 2010/15.30 uur start officieel de bouw van het Museumwkartier. Dat gebeurt  in aanwezigheid van wethouder  Rodney Weterings en de gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema.

Na toespraken door wethouder Weterings en gedeputeerde van Haaften wordt om 4 uur door de twee musuemdirecteuren het bouwbord onthuld. Dat is mede het startsein voor het feestelijke programma.
Dat programma bevat ook een deel voor de kinderen die aan de slag kunnen met het maken van een speciaal Museumkwartierpresentje of op “excursie” met de hertog van Brunswijk Wolfenbüttel (Dikke Hertog), de voormalige bewoner van het paleis.

Voor volwassenen is er volop gelegenheid in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de gemeente, provincie, de beide musea en de bouwers. Daarnaast zijn er culturele optredens.