Oud wit huisje Bogaardenstraatje plat

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-08-2010 | Gewijzigd op: 25-08-2010
Oud Bogaardenstraatje: Het witte huisje -gemeentelijk eigendom - dat laatstelijk nog werd benut door de archeologen van de BAAC, ligt deze week plat. Maandag 23 augustus 2010 begon Aannemers- en sloopbedrijf Barten met de sloop van dit woonhuisje dat binnenin nog middel eeuwse trekjes toont.
Maar voor de gemeente was het  - ook bij navraag door de politiek- niet waardevol genoeg. Het ding stond gewoon in de weg voor de uitbreiding van het Noordbrabants Museum....

Situatie 25 augustus 2010
Aannemers-en sloopbedrijf Barten maakte op woensdag 25 augustus 2010 het karwei af.  Alleen de funderingen moesten nog worden weggehaald.
Binnenkort start ook op deze locatie een archeologisch onderzoek naar mogelijke resten van het Bogaardenklooster
.

foto's © paul kriele, 25 augustus 2010.

Situatie 23 augustus 2010
Restant van de oude volkskbuurt Beurdsestraat/Weversplaats, dat niet goed/oud genoeg werd geacht om te kunnen blijven staan. Rechts de 'vleugel van Quist' aan de achterzijde van het Noordbrabants Museum, waar aan de zijde Beurdsestraat  de uitbreiding komt.
Links nog net zichtbaar de huisjes aan het Oud-Bogaardenstraatje die blijkbaar net niet in de weg staan. Op de achtergrond de nieuwe flats  van Heijmans 'WonenaandeZuidwal.nl, zijde Beurdsestraat.
foto's © paul kriele, 23 augustus 2010.


Terug naar boven