Noordbrabants Museum presenteert online tijdlijn

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2010 | Gewijzigd op: 02-12-2010

Op de website van het Noordbrabants Museum wordt vanaf vandaag een interactieve tijdlijn getoond. Hierop zijn de topstukken uit de collectie in een heldere chronologische context geplaatst. De tijdlijn geeft daarmee in vogelvlucht de kunst, geschiedenis en cultuur van Zuid-Nederland weer, van prehistorie tot nu.

Op www.noordbrabantsmuseum.nl was al langer de gehele museumcollectie van meer dan 27.000 objecten te raadplegen. Nu, door middel van de tijdlijn, krijgt de digitale bezoeker tevens een helder beeld van de topstukken uit de collectie, van een Romeinse ruiterhelm tot het schilderij Spittende boerin van Vincent van Gogh. In één oogopslag kun je zien in welke tijd de objecten zijn vervaardigd.

Op de homepage van het Noordbrabants Museum is de interactieve tijdlijn direct aanklikbaar. Eenmaal op de tijdlijn kan de bezoeker een chronologische wandeling door het verleden maken of juist inzoomen op een bepaalde periode. Een klik op de afbeelding van een objecten geeft meer informatie. Wie meer details zoekt, kan terecht in de collectiedatabase.

Ook Engelstalige bezoekers welkom
Tevens bedient het Noordbrabants Museum vanaf nu ook de 10% virtuele bezoekers die Engelstalig zijn. Dit met het oog op toeristen die het museum straks graag in het Museumkwartier wil begroeten. Een Engelstalige versie is online gezet en is eveneens te bereiken vanaf de homepage.