3e bouwkraan ingezet ivm drukke bouwactiviteiten NB-museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2011 | Gewijzigd op: 21-04-2011
De Volkel Wessels groep heeft op het bouwterrein van de Museumuitbreiding, aan de zijde Beurdsestraat, een extra bouwkraan ingezet. Eerst stond er een kraan in de museumtuin. De allereerste viel op 16 november 2010 - met de nodige paniek als gevolg-  bijna om. Die giek van 40 meter van de nieuw geplaatste bouwkraan reikt tot op het bouwterrein van de uitbreiding van het Noordbrabants Museum. Daar kwam intussen al een tweede kraan bij van Van Riel aan de zijde Weversplaats. Vandaag -woensdag 20 april 2011 - is aan de zijde Beurdsestraat mbv een hefkraam van Van Riel een derde kraan van SDK opgezet.
Reden is dat de bouwploegen elkaar gewoon in de weg zaten en daarom voor deze oplossing moest worden gekozen, aldus een medewerker van de Bonth van Hulten.

   
Met behulp van een hefkraan van Van Riel werd op de bouwlocatie Beurdsestraat de derde SDK-kraan met giek en al opgezet.

-Linker foto: Vooraan de tweede bouwkraan van Van Riel. Op de achtergrond de eerste bouwkraan die in de museumtuin staat.
-Foto boven: Het installeren van de giek van de nieuwe - derde-bouwkraan.

foto's © paul kriele, 20 april 2011.

De drukke bouwactiviteiten noodzaakte de aannemer, Volkel Wessels groep, met De Bonth & van Hulten met een extra bouwkraan te gaan werken.