Presentatie dvd’s Fred Hachéshow in Brabants Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2007 Met excuses vanwege een fileprobleem, stond daar dan Wim T. Schippers producent van de De Fred Haché-show en We zijn weer thuis. Onder de titel Wim. T. Schippers tv-praktijken-ds 1962  werden daarvan op donderdagmiddag 15 november 2007 de eerste dvd’s in het Noordbrabants Museum gepresenteerd. Die locatie was door de VPRO uitverkozen, zoals directeur VPRO Peter Schreuder in zijn openingswoordje memoreerde, vanwege de expositie over de jaren 70: Wauw. 

Henk van Gelder, NRC-recensent heeft Schippers, met zijn nimmer geëvenaarde of nimmer nagebootste series helder en goed de toen heersende generatiekloof inbeeld gebracht.

De kijkcijfers [standaard deviatie] waren in die periode 5,2 voor Barend Servet, tegen 8,2 voor de progrmamma's van Mies Bouman. 'Dat kwam omdat je of faliekant tegen of erg voor die VPRO-series was,' aldus Van Gelder.
Na die inleiding ontving IJf Blokker [Barend Servet] het eerste exemplaar van de set dvd's.


-Links boven: Wim T. Schippers [.l] en journalist Henk van Gelder [r.] tijdens hun samenspraak over de jaren 60-70 en de opzet en achtergronden van de VPRO-programma's. 
-Boven: Midden: IJF Blokker uit de Barend Servet show. 
-Links: De zaal van het Noordbrabants Museum, waar de expositie Wauw staat ingedeeld. Dit keer gevuld met pers en toehoorders voor de dvd-presentatie.
 

foto's © paul kriele, 15 november 2007.
 

'Dat wordt weer lachen, dat wordt weer pret met Fred Haché en Barend Servet,' aldus Van Gelders citaat van het VPRO tv-programma uit de jaren 70.