Zeven nieuwe sponsoren voor het Museumkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2011 Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum hebben donderdag 1 december 2011 tijdens een feestelijke bijeenkomst zeven nieuwe partners gepresenteerd, Het zijn sponsoren  die bijdragen aan de inrichting van het toekomstige Museumkwartier.

Vlnr.: Robert van Mourik (Intergas), Maarten de Gruyter (Boelens de Gruyter), Ewoud van de Sluis (HEVO), Charles de Mooij (Noordbrabants Museum), René Pingen (Stedelijk Museum en Mark van der Schoor (Holla Advocaten).

De firma’s Boelens de Gruyter [Amsterdam], Heijmans en HEVO [Rosmalen] zijn Bronzen Sponsor, Intergas is Bijzonder Begunstiger en Holla Advocaten [Den Bosch] is Begunstiger van het Museumkwartier . Daarnaast ontving het Noordbrabants Museum een tweetal anonieme schenkingen.

Ondersteuning culturele leven Brabant
De provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn gezamenlijk opdrachtgever van het Museumkwartier. Voor de financiering van de inrichting en faciliteiten zijn beide musea grotendeels zelf verantwoordelijk. De bijdragen van en samenwerking met sponsoren leveren daarom een onderscheidende bijdrage aan de het nieuwe museumcomplex.
“Het Museumkwartier is straks een plek met internationale,” aldus Maarten de Gruyter , directeur van Boelens de Gruyter, die ook al het KPN-complex aan de Prins Bernhardstraat heeft gekocht.