Inkijk bij tussenstand bouw Museumkwartier met SM's

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2011 | Gewijzigd op: 07-12-2011
Spannend is de vordering van de bouw van het nieuwe SM's aan de Mortel. Maar ook de ontwikkeling van de verbouwing van het voormalige Gouvernementspaleis en de Statenzaal levert  boeiende plaatjes op.

Het SM's aan de Mortel met de grote entreehal
Opvallend al zijn -op de  rechter foto - de geribbelde en groen gekleurde glaspanelen, die op de wanden van de bovenste etages komen, zoals we al eerder schreven:
artikel dd. 31 augustus 2011 'Welstand keurt glaspanelen'.

foto's © paul kriele, 6 december 2011.
-Boven: Dit is de kop van het nieuwe SM's aan de Mortel met de ingang van de grote entreehal, die ook hieronder is te zien.
Op de linker foto diezelfde hal, maar dan vanuit de binnenkant, de tuinzijde van het Noordbrabants Museum, gezien. Daar grenst ook de corridor [foto rechts onder] aan, die het SM's en het Noordbrabants Museum met elkaar -door de tuin -verbindt.
De entreehal van het nieuwe SM's met op de achtergrond de Mortel waar zich ook de achterkant van de voormalige synagoge, nu de Toonzaal bevindt. De corridor loopt vanaf de Mortel, door de entreehal van het SM's naar de tuin van het Brabants Museum en eindigt daar in de voormalige toegangshal van dat museum aan de Verwersstraat.

De corridor, die het Noorbrabants Museum en het SM's door de tuin met elkaar verbindt.

 
foto's © paul kriele, 6 december 2011.
 
Op de achtergrond het voormalige Gouvernementspaleis, dat tot 1984 tot woning diende van twee CdK, te weten Jan de Quaij en Jan van der Harten.

Rode beuk en magnolia gespaard, maar 40 meter hoge kastanje geveld.
De situatie op deze foto is de achterzijde van het nieuwe SM's aan de Mortel. Dus de tuinzijde van het Noordbrabants Museum.
Daar staan nog -niet meer middenin -de majestueuze rode beuk [de kale boom naast de bouw aan de rechterkant] en een magnolia, die door architect Janneke Bierman omzeild moesten worden
... .

foto © paul kriele, 6 december 2011.

Voormalige Statenzaal/raadszaal
De voormalige Statenzaal is nog een puinhoop, maar ook daar wordt gewerkt aan een representatieve ontvangstzaal.

foto's © paul kriele, 6 december 2011.Terug naar boven