Bouwvorderingen Noordbrabants Museumuitbreiding

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2012 De stellingen en stellages rond de uitbrieding van het Noordbrabants Museum zijn nog nodig om het gebouw van rode bakstenen te voorzien.
De meeste beruchte bouwkraan is al verwijderd. Nu wordt ook de voet, die eerder wegzakte, verwijderd.

Tuin Noordbrabants Museum
Opruimen van bouwkranen en van  de beruchte voet van de grote bouwkraan die op 16 november 2010 wegzakte. 

-Boven de plek waar de groote bouwkraan stond die op 16 november 2010 -bijna - omviel door het wegzakken van een de poeren van deze voet.
De voet werd maandag 9 januari 2012 uitgegraven en verwijderd.
-Hieronder: Zicht op de plek van de voet, maar dan langszij de achterkant [grenzend aan de museumtuin]van het nieuwe SM's.
Met de bewuste bomen die extra bescherming kregen tijdens de bouw.
- Boven: Een doorkijk vanaf de Mortelsteeg, naar de musuemtuin. Achter de bouwrommel is de plek die hierboven en hiernaast beschreven wordt. foto's © paul kriele, 6 december 2011 en 10 januari 2012.

Nieuwbouw van Noordbrabants Museum
Deze foto's van de museumuitbreiding laten de toegang tot de expeditie en parkeergarage [Weversplaatszijde] zien. Onderaan- achter de bouwkeet - zit de ingang naar die parkeergarage. De foto's tonen ook de aanleunhuizen als onderdeel van de museumuitbreiding.
Links op deze foto's de Mortelkazerne en een doorkijk naar het nieuwe SM's in de museumtuin. De foto's zijn genomen van de Flat Zuidwal.

foto's © paul kriele, 10 januari 2012


Terug naar boven