Museumkwartier: VolkerWessels schendt voortdurend bouwafspraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2012 | Gewijzigd op: 24-04-2012
De realisatie van het Museumkwartier is met enkele maanden uitgesteld. Dat betekent nog langer overlast door de nieuwbouw van het SM’s en de uitbreiding van het Noordbrabants Museum. Dat is gewoon bij bouwwerkzaamheden. Daarover zijn dan ook vier jaar geleden afspraken gemaakt om bijv. overlast van bouwverkeer en herrie uit radioboxen te voorkomen. Maar vooral rond het transport wordt die afspraak voordurend geschonden. Een kleine honderdtal bewoners van de Beurdsestraat, Weversplaats [Mortelkazerne] en van de flats aan de Zuidwal met slaapkamers aan de Weversplaats hebben last van de bouw.
 
In september 2011 ging bij het Museumkwartier [Mortel] bij halen van 'het hoogste punt' de vlag in top.
Vlnr.: René Pingen directeur van het SM's, gedeputeerde Birgitte van Haaften [cultuur], toenmalige wethouder Rodney Weterings [o.a. Cultuur] en NB-museumdirecteur Charles de Mooij.

foto © paul kriele, 8 november 2011.

De hoofdaannemer, de VolkerWessels groep, die onder zich tientallen kleinere aannemers heeft werken, schendt de regel dat cementwagens en de aanvoer van bouwmateriaal en transport van materieel, zoals kleine kraantjes en shovels e.d. die op diepladers aankomen, niet voor 07.00 uur ’s morgens mag gebeuren. Het komt geregeld voor dat dit  zware verkeer al rond 5 uur 's morgens en zelfs eens om even over vieren, de rust in de buurt verstoorde.
Dan zijn er nog transporteurs van kwetsbaar materiaal, zoals vensters en vloeren die daarvan het verpakkingsmateriaal en ander rotzooi in de straten achter laten.
De gemeente is hierover al een tiental keren benaderd en er is een speciale contactman aangesteld, die zegt zijn best te doen. Maar elke week komen er steeds weer opnieuw schendingen van de toegezegde beloften voor.
Drie wethouders op rij, Geert Snijders, Rodney Weterings en Jeroen Weyers krijgen het niet gedaan VolkerWessels aan zijn afspraken te houden.