Museumkwartier: opening later in het voorjaar 2013.

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2012 | Gewijzigd op: 23-08-2012
Uiteindelijk maakte de museumdirectie in haar 'Nieuws' [augustus 2012] bekend dat de oplevering van de musea inkl. de uitbreiding van het Noordbrabants Museum voor oktober 2012 staat gepland.
Daarna volgt er een periode van inrichting die uitmondt in de opening waarover men ook nog vaag blijft. Later in het voorjaar van 2013 ipv kort na carnaval, zoals eerder is genoemd. zie hier onder, onder de foto's van de hijskraan.

Opnieuw bouwketen weggetakeld
23 augustus 2012.,
Van Riel heeft donderdagmorgen opnieuw enkele bouwketen van de bouwplaats aan de Waterstraat weggehaald. De bouwdirectie VolkerWessels en Nico de Bont heeft een nieuw onderkomen gevonden in de schilderswerkplaats van het museum aan de zijde Weversplaats.

foto's © paul kriele, 23 augustus 2012. Kraanbedrijf Van Riel takelde donderdagmorgen 23 augustus 2012 opnieuw enkele bouwketen van de bouwplaats, dit keer aan de zijde Waterstraat.

Bericht van 21 augustus  2012: Latere opening
Na een eerder uitstel van de opening van december 2012 naar voorjaar 2013 [kort na carnaval], is er opnieuw een vertraging ontstaan in de openingsdatum van het Museumkwartier. Dat komt door een faillissement van een van de leveranciers. Hierdoor kunnen de 3 meter hoge deuren, die met name voor het SM's zijn bestemd, [hoge kunstobjecten] niet op tijd worden geleverd.
Daardoor zal de officiële opening - naar verwacht - pas in april/mei 2013 plaatsvinden.

Bastion Oranje berichtte over de vertraging    in artikel dd. 21 maart 2012:
De verbouwing en de uitbreiding van het Noordbrabants Museum is niet op tijd klaar. De oplevering zal zeker niet in mei dit jaar, maar twee maanden later gebeuren. Gisteren - dinsdag 20 maart 2012 - heeft Provinciale Staten dat aan het provinciebestuur meegedeeld.
Er is een langere tijd nodig voor de afwerking, waardoor de oplevering verschuift. Dan pas kan de inrichting beginnen. Die gaat, zoals directeur Charles de Mooy eerder aangaf, globaal een half jaar in beslag nemen. De streefdatum van de officiële opening was 12-12-2012, maar dat wordt, voorjaar 2013.

Dorothé Gevers, zegt als woordvoerder van de gemeente over de vertraging: Dat bericht is inderdaad al eerder door Bastion Oranje gepubliceerd. De vertraging hoort gewoon bij de bouwperikelen.
En wat de datum betreft: de museumdirecteuren leggen nog niets vast. Ze weten het gewoon nog niet. Daardoor kunnen we nog geen datum van de officiele opening noemen.'
Zie  ook de artikel dd. 12 juni 2012 'Museum nadert oplevering'

In de entreehal van het voormalige Gouvernementspaleis worden ook de grote deuren links en rechts bij binnenkomst een paar meter naar achteren verplaatst volgens de oude situatie waarin ze zich, vóór een verbouwing in het begin van de 20ste eeuw, bevonden.

foto © paul kriele, 7 juni 2012.-Met name voor het SM's zijn de hoge deuren nodig om de grote [3 m hoge] kunstobjecten vanuit de expeditie-ingang [rechts] naar de zalen vervoerd te krijgen.
Beide musea maken gebruik van dezelfde expeditie-ingang aan de zijde Weversplaats.

-Rechts onder: Al bij de expeditie-ingang is voor de kunstobjecten de hoogte op 3 meter gebracht.

foto's © paul kriele, 13 april en 7 juli 2012.

 

Niet alleen de deuren komen niet op tijd, maar door dat die later komen, ligt ook ander werk stil.


Terug naar boven