Oplevering Museumkwartier nu in onderdelen ...

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2012 | Gewijzigd op: 08-10-2012
Op vrijdag 5 oktober 2012- vandaag- stond feiteijk de oplevering door de  Volker/Wessels groep gepland van het Museumkwartier. De bouw van het Stedelijk Museum en de uitbreiding van het Noordbrabants Museum en de renovatie van het voormalige Gouvernementspaleis had al enige maanden vertraging opgelopen. De opening staat nu gepland voor april 2013, ipv 12 december 2012.
In overleg met de provincie Noord Brabant is de oplevering van het NbM van vandaag verschoven naar dinsdag 9 oktober. De oplevering van het SMS gebeurt nu op  woensdag 10 oktober 2012.
Tientallen bouwvakkers, technici, monteurs en vloerspecialisten zijn er nog elke dag druk in de weer, zo druk zelfs dat zaterdag 29 september 2012 een geplande rondleiding moest worden afgezegd....

De 'oplevering-in-delen' komt door het achterblijven in de afwerking van enkele bouwonderdelen. Na de oplevering wordt er nog enkele maanden voor de inrichting  [techniek + publieksfaciliteiten] en voor het plaatsen van de museumstukken uitgetrokken.

.


Het voormalige Gouvernementspaleis
Deze foto laat het voorplein zien,waar nog allerlei materieel staat en dat ook nog gebruikt wordt voor opslag.
Ook de salons aan rechter zijde, zijn nog niet klaar.
De binnentuin met terras, die aansluit op de riante keuken in de voormalige Griffiegebouwen aan de Waterstraat is klaar.
De corridor is -na wat weg te werken rommel- afgewerkt.
Deze tuingang die ook een terras heeft, verbindt het SM' s in de Mortel met het museumgebouw in de Verwersstraat.
foto's © paul kriele, 28 september en 8 oktober [l-boven]  2012.

De voormalige Quistzalen van 1984
-Boven: De grote  'Quistzalen'.die dateren van 1984 en grondig werden vernieuwd en 'vergoot'.

-Rechts: Tientallen bouwvakkers, technici, monteurs en vloerspecialisten die elke dag nog druk bezig zijn, zo druk zelfs dat zaterdag 29 september 2012 een geplande rondleiding moest worden afgezegd...
.

foto's © paul kriele, 28 september 2012.
 

Expeditie-ingang aan Weversplaatszijde
Links de expeditie-ingang  voor beide musea. Met rechts  de ingang naar de parkeergarage [circa 30 plaatsen]  voor zowel de museummedewerkers als voor de omwonenden.
Deze toegangen zijn intussen wel klaar.
foto's © paul kriele, 16 augustus 2012.


Statenzaal representatiezaal /trouwzaal een week voor de 'oplevering'
Nog niet klaar zijn de groene en rode salons in het voormalige Gouvernementspaleis.
Evenmin als de voormalige Statenzaal, die qua tecniek [ict, verwarming en luchtbehandeling] ingrijpend is opgeknapt en ook een parketvloer kreeg en nieuwe tapisserrieën aan de wanden
.

foto's © paul kriele, 28 september 2012.


Stedelijk Museum
De entree, verscholen in de Mortel van het nieuwe Stedelijk Museum. Rechts, net zichtbaar, de achterzijde van de Toonzaal, voormalige synagoge.
De buitenzijde van het nieuwe Stedelijk Museum aan de Mortel. Door deze draaideur komt men in een openbaar toegankelijke publiekszaal met auditorium. Overdag geeft deze entree doorgang tot de corridor die uitkomt in het Paleis aan de zijde Verwersstraat. Aan de linkerkant van deze foto bevindt zich het KPN-gebouw dat op de nominatie staat gesloopt te worden. Maar dat zal pas na 2015, of liever na 2018 gaan gebeuren.
foto's © paul kriele, 26 en 30 september 2012 [r.]
 
Overdag de vrij toegankelijke publiekszaal
Stedelijk Museum

-Rechts: De vrij toegankelijke publiekszaal op de begane grond. Die via de entree,  zoals hierboven is afgebeeld, overdag vrij toegankelijk is. 
Rechts, duidelijker op de onderstaande foto's, de grote  blikvanger, ofwel de enorme draaitrap die naar de museumzalen op de eerste en tweede verdieping lijdt.
foto's © paul kriel, 28 september 2012.


Een week voor de 'oplevering':
De begane grond van het nieuwe SM's met het auditorium in een volledig met hout afgezette zaal
.

foto's © paul kriele, 28 september 2012.


Terug naar boven