Opknappen stratenprofiel rond nieuwe Musea

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2012 | Gewijzigd op: 19-11-2012
Situatie Mortel 17 november 2012
Inkijk in de Mortel vanuit het Anne Frankplein met herfstegenlicht.

foto © paul kriele, 17 november 2012.


Bericht van 12 oktober 2012
De gemeente is al enige tijd bezig met het opknappen van het stratenprofiel in het museumkwartier. Tegelijk wordt ook de straatverlchting aangepakt. Dat gebeurt uiteraard in de aanloop naar de heropening van beide musea in april 2013.
In de afgelopen maand oktober is eerst de Beurdsepoort aan de beurt geweest.  Dat zijstraatje van de Beurdsestraat ziet er als een oud klinkerstraatje met aparte gootjes nostalgisch uit.


-Boven: De Beurdsepoort gezien vanaf de Beurdsestraat en rechts -om de hoek -heeft het de naam Voldersstraatje.  Hier [rechts] gezien vanaf de Verwersstraat.
-Rechts: Nog eens in de inkijk, maar nu is het straatje klaar. 
In het tussenpleintje komen ook twee nieuwe bomen te staan
.

foto's © paul kriele, 12 en 23 oktober 2012.

Vanaf maandag 5 november 2012 verlegt het werk zich naar de Prins Bernhardstraat, met name het Anne Frankplein en de Waterstraat komen dan aan de beurt.
De hoek van de Waterstraat met de Mortel wordt recht getroekken om de toegang naar het nieuwe  SM's beter te markeren. De Mortel krijgt een bestrating van granieten keien die zonder stoep -zijdelings- overgaat in een rand van hardstenen stenen.

Ten leste begint de inrichting van het nieuwe pleintje aan de Weversplaats hoek Beurdsestraat.
De trottoirs worden voorzien van grijze tegels en het pleintje krijgt een half verharde  bestrating. Middenin komt, zoals bekend, de fontein van de Hekellaan. Dat traject duurt wel van 10 december 2012 tot maandag 4 maart 2013, aldus de gemeente.
Ook het stukje bestrating tussen de Beurdsestraat naar de Zuidwal is het laatste van dit project.
Het pleintje, dat op de hoek Weversplaats/Beurdsestraat wordt ingericht.

foto © paul kriele, 2 november 2012.
Het nieuwe pleintje aan de zijde Weversplaats [voorgrond] en achterin loopt de Beurdsestraat met de nieuwe stadswoningen. Enigszins rechts de fontein.


Eind december, vóór kerstmis, hoopt aannemer De Bont en het bouwbedrijf Volkel/Wessels weg te zijn van de bouwpaats, die daar op die plek ruim twee jaar was ingericht. Dat meldde ons hoofduitvoerder Ben van Spaandonk.
Dan kan met de inrichting van dat plein worden begonnen. Binnenkort wordt alvast de vervangende boom van het gekapt exemplaar dat in de weg stond, geplant.
Maandag 5 november 2012 verlegt het werk aan de straten rond de musea zich naar de Prins Bernhardstraat. Op de foto het Anne Frankplein.
 
foto's © paul kriele, 1 en 2 november 2012.

Bereikbaarheid
Tot slot meldt het bericht dat de gemeente voor de bereikbaarheid zorgt voor rijplaten en loopschotten of loopmatten.

Terug naar boven