Programma nieuwe 'Het Noordbrabants Museum'

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2013 | Gewijzigd op: 18-02-2013
Het oude Brabants Museum heet voortaan 'Het Noordbrabants Museum'. Het heeft een nieuwe naam [..] en ook een nieuw logo.

Vanaf de officiële* opening op 24 mei 2013 staan er expo's op het programma van o.a. de kunstenaars Marc Mulders en JC van der Heyden. Maar ook van ontwerpers, onder wie Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk en van de Saenredam die onder meer het interieur van de Sint Jan tekende. 

Ook nog meer moderne en eigentijds kunstenaars komen aan bod onder het motto 'Brabantse Nieuwe' met werk van studenten van de AKV St.Joost.
In de grote Brabantzaal komen tal van kustzinnige en economische /industriële aspecten van Brabant door de eeuwen in beeld. Topstukken zijn daar te zien van o.a. Van Gogh. 


>>>>De officiële heropening van Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch vindt plaats op vrijdag 24 mei 2013. Beide musea gaan voor het publiek open op zaterdag 25 mei 2013.
De Museumtuin en de paleiszalen vormen een unieke trouwlocatie
.

foto © joep jacobs, 2012

Trouwen is in het 'Huisdergemeente', zoals de trouwfaciliteit wordt genoemd, ook mogelijk in een van de Paleiszalen of in de voomalige Statenzaal. Aansluitend biedt de museumtuin en het restaurant de mogelijkheid voor het houden van een receptie, compleet met bruidstaart.
zie ook de site www.hetnoordbrabantsmuseum.nl