Prinses Beatrix opent Museumkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2013 | Gewijzigd op: 30-11-2013
Vrijdagmorgen 24 mei 2013 heeft prinses Beatrix met het verbinden van twee linten, als symbool van het - op locatie-  samengaan van Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum, het nieuwe museumkwartier  aan de Verwersstraat/Mortel geopend.

De nationale driekleur wapperde op het Noordbrabants Museum.
Maar minder gratieus trad - door een draaideur- prinses Beatrix de zaal van het Stedelijk Museum binnen. Daar werd de Majesteit ontvangen door Commissaris der Koning Wim van de Donk en burgemeester Ton Rombouts, waarop de beide musuemdirecteuren, Charles de Mooij en René Pingen, haar begroetten
.

foto´s © ellen elemans, 24 mei 2013.

De voormalige koningin werd ontvangen via de entree van het SNMs aan de Mortel door commissaris der Koning Wim van de Donk en burgemeester Ton Rombouts en de beide museumdirecteuren Charles de Mooij en René Pingen, die haar naar de Brabantzaal begeleidden.

Een entre act voor de officiële opening
De genodigden kijkend naar een film  waarin onder  meer wethouder Jeroen Weyers en gedeputeerde Brigite van Haaften hun kijk op deze culturele aanwinst geven.
vlnr. wethouder Jeroen Weyrers, burgemeester Ton Rombouts, MuseumdsiurecteurRené Pingen, prinses Beatrix, museumdirecteur  Charles de Mooij en commissaris Wim van de Donk en gedeputeerde Brigite van  Haaften.


Een korte dansact
.

foto´s  © ellenelemans, 24 mei 2103.
Prinses Beatrix, en profile tijdens  haar museumrondgang.

foto © ellenelemans, 24 mei 2013.

De openingshandeling

De openingshandeling door prinses Beatrix , die twee linten met elkaar verbindt.
foto´s © ellenelemans 24 mei 2013.
Achteraan het danstrio en daarvoor links directeur Charles de Mooij en middenin René Pingen van het SM´s.

In de nog in te richten Brabantzaal van het Brabants Museum  vond een korte danseact plaats en werd symbolisch de beide musea geopend.
Daarna ging Beatrix met Charles de Mooij en René Pingen de museumzalen langs en ontmoette er onder meer conservator Elly Stegeman en de kunstenaar Ted Noten.

  Beatrix bekeek op de zalen van Het Brabants Museum moderne kunst van o.a. Ted Noten (links) en van Wolpertiger (l-boven).
Links Ted Noten in gesprek met Charles de Mooij
.

foto´s © ellenelemans, 24 mei 2013.

Het vertrek van prinses Beatrix via de hoofdingang van  Het Noordbrabants Museum.

   
Voorplein van Het Noordbrabants Museum.

foto´s  © ellen elemans, 24 mei 2103.
Afscheid  bij het vertrek van prinses Beatrix door de beide museumdirecteuren, de commissaris en de burgemeester.

Bij galerie Majke Hüsstege is  vanaf zaterdag 25 mei 2013 de tentoonstelling 'OOK' van Ted Noten te zien. Daar heeft ook Ilse Vermeulen enkele beelden uit haar collectie ten toon gesteld. 
Zie ook de site van Ilse Vermeulen

Terug naar boven