Het Noordbrabants Museum en AIDS

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2008
De naamvlag ‘nummer 16’ is gemaakt door de Brabantse afdeling van de Hiv-Vereniging en is tot begin januari 2009 te zien in het Noordbrabants Museum.
In het Noordbrabants Museum wordt in de decembermaand de Aids Memorial Quilt getoond. Deze naamvlag ‘nummer 16’ is gemaakt door de Brabantse afdeling van de Hiv-Vereniging. Via een ‘NAMENproject’ worden delen van de Nederlandse Quilt in diverse musea getoond.
De AIDS Memorial Quilt is een wereldwijd kunstproject, dat het verlies door aids op een intieme manier [naamvlag] toont en voor de nabestaanden een herinnering is aan de overledene.
Van modeontwerper Jan Taminiau, kunstenaar Ton Schulten en dj Ruud de Wild zijn in de Museumwinkel de nieuwste STOP AIDS NOW! ArtBags 2008 te koop.


ArtBags
Om de wereldwijde aidsproblematiek onder de aandacht te brengen en de strijd tegen aids te steunen, worden vanaf 1 december tevens de nieuwe ArtBags gelanceerd van modeontwerper Jan Taminiau, kunstenaar Ton Schulten en dj Ruud de Wild. Ook zijn in de Museumwinkel de bekende shopperbags van STOP AIDS NOW! te koop voor € 5,00 per stuk. De opbrengt van de ArtBag gaat naar STOP AIDS NOW-projecten in ontwikkelingslanden.