Oudjes in de motor naar museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2015 | Gewijzigd op: 13-10-2015
Het klinkt als een grap, maar de oudjes van twee tehuizen -Noorderkooon [PlooscheHof] en Nieuwehage [Zuid-Willemsvaart] worden vrijdag 16 oktober 2015 door mannen van de Health Angels opgehaald en rijden met hen naar de binnenstad. In het Stedelijk bezoeken zij de tentoonstelling 'Bosch Geluk'.
De idee om de bewoners eens uit hun isolement te halen is afkomstig van de kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. Zij regelen dit uitje samen met MTC Health Angels, een club van motorrijders die werkzaam zijn bij Brabantzorg, de GGZ en Dichterbij. Het hoort bij een van de doelstellingen van de motorclub.

  Oudjes van tehuizen met leden
van de Health Angels naar het museum...
 

Met hun 'Evenementenontwikkelbureau 'Zo Doen We Dat Hier’ en 'De Mopperclub' bezoeken de kunstenaars verschillende zorglocaties. Het project moet in 2016 leiden tot een zorgfestival waarin zorgen voor elkaar een nieuwe vorm en betekenis krijgt. Zij doen dit op uitnodiging van het Stedelijk Museum.

Dit project is onderdeel van het driejarig onderzoeksproject Reinventing Happiness in opdracht van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch en gastcurator Joanna van der Zanden. Doel van Reinventing Happiness is om alternatieve sociale concepten te ontwikkelen en te onderzoeken of een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven oplevert.