Poodt opent afscheidsexpo: Comfort-Discomfort in SM's

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2007  Jos Poodt opende de tentoonstelling 'Comfort-discomfort', zoals de titel luidt van ongeveer 100 verzamelde tekeningen van een 7-tal kunstenaars. Jos is, zoals de Engelse benaming luidt, curator] bij het SM's van exposities.

Poodt citeerde in zijn openingswoordje een recensent die enkele dagen daarvoor bij een voorbezichtiging met spijt in zijn stem opmerkte dat je als kunstenaar vroeger wel moest kunnen tekenen. Hij noemde het zelf een introverte tentoonstelling, de kijker moet een voyeur -in de goede betekenis van het woord- worden in de ruimte tussen de kunstenaar en het wit papier.

's Middags was er een workshop 'Handvertellingen' geweest olv Ronny Delrue, een van de exposanten. 

's Avonds volgden nog 2 lezingen, Alle kunst viert het beest in de mens, door Rob van Gerwen en Oncomfortabele gedachteschetsen door Katja Rodenburg.

In de gang buitenom de expositie zelf staan een paar tafeltjes met daarop boeken met werk van de kunstenaars. Als bezoeker kun je daarin rustig zitten kijken.
-Curator Jos Poodt van het SM's die de expo met 100 tekeningen van uiteenlopende kunstenaars samenstelde.
-Rechts boven: Ronny Delrue bij zijn werk.
-Rechts: Resultaten van de workshop van Delrue.
-Boven: Marijn van Krij bij [werk boot is op muur getekend]
-Rechts werk van Thierry de Corder.
-Rechts boven: Robbie Cornelissen met animatie van tekenwerk.
foto's © gerard monté, 5 april 2007.
 
 

Aanwezig zijn werken van Martin Assig [Dtslnd], Michaël Borremans [B], Thierry de Cordier [B], Robbie Cornelissen [Nl], Ronny Delrue [B], Marijn van Kreij [Nl] en Mark Manders [Nl].


Terug naar boven