Slagermuseum [renovatie] uitstel heropening

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2009 | Gewijzigd op: 13-12-2010
Uitstel heropening naar voorjaar 2010 23 september 2009. zie noot
Door vertraging met de huuropzegging, door bouwprocedures en tegenvallers is de heropening van Museum Slager uitgesteld tot voorjaar 2010.
De huuropzegging van het achterpand op het St. Janskerkhof, dat de nieuwe toegang moet worden, zat tegen. De huurder wilde niet wijken. Ook andere procedures mbt de bouwvergunning duurden lager dan verwacht. Zodoende begon de interne sloop pas na de bouwvakvakantie. Uitbreiding van het depot, een nieuwe toiletgroep en luchtverversingssysteem zijn de nieuwigheden die worden aangebracht, aldus Else van Helmond.

Door verbouwing gesloten 25 febrauri 2009
Museum Slager in de Choorstraat[l]. De zalen zijn verouderd en moeten hoognodig aangepast worden aan de eisen voor een museumzaal qua verlichting, veiligheid[nooduitgangen] en brandgevaar.

foto's © gerard monté, 9 september 2006 [l-boven]
en  hierboven: © paul kriele, 7 april 2006 bij opening expositie PM. en P. Slager met mr. Hein Bergé en links op 4 april 2008.

Het Museum Slager in de Choorstraat, gaat vanaf 1 maart 2009 een paar maanden dicht. Dan wordt het interieur geheel aangepast aan de eisen voor een eigentijds veilig en brandvrij museum.
Onder supervisie van de bekende architect Hubert-Jan Henket, die ook de nieuwbouw SM's en de uitbreiding van het NB- museum leidt, is er een renovatie-en aanpassingsplan. Het meest elementair onderdeel van die ingreep is de verplaatsing van de entree naar het St.Janskerkhof nummer 13.
Op dat perceel wordt een nieuwe ingang gemaakt, die ook aansluit op  een ontvangstzaal annex videopresentatieruimte. De verbouwing heeft zo lang op zich laten wachten omdat er een huurkontrakt met de bewoner van nr. 13 gold met wie de stichting nog in procedure lag.
Onder de renovatie behoren ook  nog ingrepen ten aanzien van de [brand-]veiligheid, verlichting en klimaatbeheersing. De totale kosten worden geraamd op  € 400.000. De sfeer van de ruimten in de historische panden blijft behouden,  aldus een woordvoerder.
De heropening staat voor najaar 2009 gepland.

Noot: In feite zou het Noordbrabants Museum het Museum Slager helpen, maar dat  zit blijkbaar toch veel beperkter in elkaar dan de praktijk nu laat zien..  Die samenwerking betrof alleen advies en hulp bij inrichting en publiciteit rond tentoonstellingen..

Terug naar boven