Museum Slager: 'Het genereuze gebaar' een verkoopexpositie in april

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2020 Museum Slager houdt van 25 april tot 30 mei 2020 een unieke tentoonstelling: de verkoopexpositie “Het genereuze gebaar”. Meer dan 30 bekende Nederlandse kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken -digitaal - te koop aan. In totaal gaat het om 110 schilderijen. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor een aanzienlijk deel naar projecten van Colourful Children en het Liliane Fonds.


Het idee om een verkoopexpositie te organiseren ontstond in 2019, toen Jan Nelissen op een kunstbeurs een groot schilderij van Marc Mulders kocht. Marc Mulders gaf Jan vervolgens twee schilderijen om te verkopen voor de Stichting Colourful Children. Dit gebaar bracht Jan op het idee voor een verkoopexpositie waarvoor hij bij Liliane Fonds en Museum Slager steun vond.

Inmiddels hebben ruim 30 bekende kunstenaars hun medewerking toegezegd, onder wie Theo Kuijpers, Marc Mulders, Reinoud van Vught, Leon Adriaans en Toon Laurense. Een comité van aanbeveling is gevormd waarvan onder anderen Ton Rombouts en Roderick van de Mortel deel van uit maken.
De verkoopexpositie “Het Genereuze Gebaar” start op zaterdag 25 april 2020 met een ontmoeting van een aantal deelnemende kunstenaars en de Vrienden en vrijwilligers van Museum Slager.

Bezoekers en anderen kunnen vanaf 25 april (digitaal en bij opbod) intekenen op de werken. Op de zondagen 17 en 24 mei (van 13.00 tot 15.00 uur)& (van 15.00 tot 17.00 uur) zijn in Museum Slager steeds wisselende deelnemende kunstenaars aanwezig voor een “Meet & Greet” met museumbezoekers.