Beelden van kunstenaar Joris Gaymans in Museum Slager

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2022 | Gewijzigd op: 21-03-2022
'Joris Gaymans in dialoog met Tom Slager', zo heet de nieuwe expositie in Museum Slager [vanaf 10 april 2022]. Gaymans is een beeldenman, afgestudeerd aan de Academie Voor Beeldende Kunst St.Joost in Breda en vervolgens  aan de Academie voor Bouwkunst in Tilburg.
Gaymans staat bekend om zijn bronzen beelden.  Daarmee gaat hij de ontmoeting aan met de landschappen van Tom Slager, de jongste telg uit de Bossche kunstenaarsfamilie Slager. Fysiek is Gaymans dan ook aanwezig voor een Meet & Greet in Museum Slager op de zondagen 15 mei, 12 juni en 3 juli.
.....
Beeldend kunstenaar Joris Gaymans werkend in zijn atelier.

De expositie bestaat dan ook uit de bronzen beelden van Gaymans en  de natuur-en landschappen van Tom Slager [*Indonesië, 1918 + Californië 1994]. Tom schilderde veel op zijn reizen [Europa en de VS] en op de omgeving van de IJzeren Man in Vught en de Drunense Duinen.
Gaymans geeft zelf het onderscheid aan tussen de twee kunstenaars: de een [Tom] leefde [vaak] in een andere wereld/tijd en die van hemzelf  [Joris] was meer gericht op uiteenlopende spirituele werelden waarin zijn gedachten zich richtte. Dat laat ook een verschil inh beeldhouwkunst en schilderkunst zie, aldus de kunstenaar zelf. 
Tom Slager
 
*17 april 1918  +11 juli 1994 
kort voor de oorlog als militair.