Heropening Museum Slager: 27 mei 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2010 | Gewijzigd op: 09-03-2010
Het museum en de bovenwoning van mr. Hein Bergé aan de Choorstraat 14-16. Voorzitter van de Stichting Museum Slager Len de Klerk kondigt de heropening van het gerenoveerde Museum [27 mei 2010]  in de Choorstraat aan.

foto © gerard monté, 22 oktober 2004.

Op 27 mei 2010 zal burgemeester Rombouts museum Slager feestelijk heropenen. Dat is dan een jaar nadat het museum voor een ingrijpende renovatiebeurt dicht ging. Door tegenvallers in de bouwprocedure en een weerbarstige huurder raakte het werkschema so wie so al drie maanden achterop.

Intern is het gebouw aan de Choorstraat 14-16 geheel opgeknapt, hoewel de zaalindeling nagenoeg ongewijzigd bleef. Achter de schermen zijn er tal van voorzieningen [verlichting, klimaat en ICT-snufjes] aangebracht. Behalve een nieuw aangebrachte verflaag op plafonds, wanden en deurlijsten is er in alle zalen parket aangelegd.
Museum Slager gaat voortaan thematisch met haar collectie te werk. Dat wil zeggen vanuit de basis van 100 jaar Slagersfamilie [bestaand uit acht schilders, de eerste Petrus Marinus en de laatste Tom Slager] worden er exposities opgezet.
Van hen worden de werken steeds groepsgewijs tentoongesteld rond bijvoorbeeld landschappen, portretten of bloemstillevens. Dat biedt de kans bij de werken ook kunst of kleding, of andere objecten toe te voegen. Zodoende ontstaat er een dynamisch museum dat telkens opnieuw bezocht kan worden.