Nieuw bestuur voor hernieuwd Museum Slager

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2010 | Gewijzigd op: 13-12-2010
De stichting Museum Slager heeft een nieuw bestuur. Het is zaterdag 9 oktober 2010 voorgesteld aan de tientallen vrijwilligers.
Het bestuur staat onder leiding van de nieuwe voorzitter Herman Haarhuis, voormalig [pré-pensioen] voorzitter van de hoofddirectie van ABAB accountants, dat  haar hoofdkantoor heeft in Best.
Oud-penningmeester Jos van Erp wordt de nieuwe secretaris en volgt in die functie Annemiek Nelissen op. De nieuwe penningmeester is Ruud van Engelen, accountant bij KPMG.
Ook nieuw aangesteld bestuurslid Emmy Habers gaat zich bezig houden met de interne aangelegenheden, zoals beheer gebouwen en de kontakten met de vrijwilligers. Tot slot is ook René van Amelsfoort toegetreden tot het bestuur.

Boven: de vertrekkend voorzitter van de Stichting Museum Slager Len de Klerk.
foto © gerard monté, 22 oktober 2004.

Links boven: de panden in de Choorstraat resp. 8 en 10 van het Museum, nummer 12 de woning van Gerard Jansen en nummer 14 de bovenwoning van het echtpaar Bergé en 16 de oude Museumingang.
Links: achterin rechts op het St.Janskerkhof, waar na jaren strijd de verhuurde bovenwoning is vrijgekomen.


foto's © paul kriele, 26 mei en 4 augustus 2010.

Aanvulling bij St.Janskerkhof [Foto boven]
De stichting Museum Slager krijgt bij de gemeente vergunning om de bovenwoning op St Janskerkhof 13 te onttrekken als woonruimte en voor de opslag van de museumkollektie te gaan gebruiken. Dat blijkt uit de aanvraag Huisvestingsverordening van oktober 2010.

A. Beleidsplan 2011-2015
Herman Haarhuis verwacht binnen twee weken met een 'Beleidsplan 2011-2015' te komen. Het bestuur is in ieder geval niet van plan de bovenwoning van wijlen het echtpaar Hein en Suze Bergé-Slager - op nummer 14 - af te stoten.
Ingewijden verwachten van het nieuwe bestuur een iets strakkere leiding en dat er een nog zakelijker wind zal gaan waaien.
Van het bijna 40 jaar oude museum werd in een convenant met het Noordbrabants Museum indertijd het zelfstandig voortbestaan in de gebouwen aan de Choorstraat gegarandeerd.

Het oude bestuur is geheel volgens haar voornemen opgestapt. Lopende de verbouwing hadden diverse leden aangekondigd na de heropening [mei 2010] plaats te maken voor een nieuw, jong en fris bestuur.
In dat oude bestuur zaten, naast Annemiek Nelissen, Len de Klerk als voorzitter en Else van Helmond als een belangenbehartigster van wijlen mr. Hein Bergé en redactioneel actief [website en Nieuwsbrief] en mede-organisator van de tentoonstellingen. 
B. Uitbreidingsplan
Museum Slager gaat in de komende programmering [vanaf 2011] Brabantse kunstenaars met wisselexposities opnemen. Daarnaast bestaan er plannen om - naast de panden 10 [nieuwe ingang museum],12 [café 'De vierkante meter' en 14 [voormalig woonhuis echtpaar Bergé ] en 16 [oude ingang museum], in diezelfde Choorstraat ook nog 8 [voorheen woonhuis van de oudste vrijwilliger, wijlen Gerard Jansen] en de nummers 6, 4 en het hoekhuis met het St. Janskerkhof op nummer 2 aan te kopen.


.

zie ook artikel 'Nieuw leven voor museum Slager' bij heropening van verbouwd museum dd. 27 mei 2010.

Terug naar boven