'Made in Holland' van Fred Schley in Slagermuseum

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2008 | Gewijzigd op: 15-08-2008
Het Museum Slager exposeert tot 27 oktober 2008 werken van de in Den Bosch [*1957] geboren kunstenaar Fred Schley onder de titel MADE IN HOLLAND Het betreft  landschappen en portretten.
De 51-jarirge Fred Schley.
foto © loes stupers, 18 juli 2008.
Op 18 juli 2008 heeft dhr. Lèn de Klerk, voorzitter van de Stichting P.M. Slager, de nieuwe expositie geopend van de schilder Fred Schley. Fred Schley is een in 's-Hertogenbosch geboren en getogen kunstenaar. Van jongs af is hij bekend met de schilderijen van de vermaarde Bossche familie Slager.
Fred Schley verblijft regelmatig in Engeland en Schotland om inspiratie op te doen. Zijn indrukken verwerkt hij in zijn atelier in Rosmalen.
De tentoonstelling laat een aantal schitterende, in Nederland geschilderde, Engelse en Schotse landschappen zien.


Fred Schley in gesprek met een van de genodigden.
foto © loes stupers, 18 juli 2008.

Schley heeft ook naam gemaakt als portretschilder. In opdracht van de Gemeente Tilburg schilderde hij het portret van voormalig burgemeester Johan Stekelenburg. De Gemeente Tilburg heeft het voor deze tentoonstelling in bruikleen gegeven. Op de tentoonstelling zijn meer portretten te zien, o.a. van Yvonne van Rooy, voormalig bestuursvoorzitter van de Universiteit van Tilburg en van Jan de Rooy, transportondernemer uit Brabant.
Behalve in 's-Hertogenbosch is er deze zomer ook werk van Schley te zien in Londen.
The National Portrait Gallery heeft een portret van hem geselecteerd voor de prestigieuze BP Portrait Award 2008 en de Royal Academy of Arts heeft een landschap van hem opgenomen in de Summer Exhibition 2008.


Wijlen Johan Stekelenburg,  voormalig burgemeester van Tilburg. Ivonne van Rooyen voormalig bestuursvoorzitter van de KUB.
foto's © loes stupers, 18 juli 2008.Terug naar boven