Willem Alexander bezoekt Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2010 | Gewijzigd op: 28-10-2010
Op vrijdag 29 oktober 2010 bezoekt prins Willem Alexander Rosmalen. Daar opent de aanstaande koning het hospice De Duinsche Hoeve bij Mariaoord aan de Vliertwijksestraat.

Prins Willem-Alexander eet voor het eerst mee met de Zwanenbroeders.

Die avond bezoekt de kroonprins ook Den Bosch. In het Zwanenbroedershuis zit de hoogheid met de Zwanenbroeders aan aan het jaarlijks diner, de Zwanenbroedersmaaltijd, waar overigens geen zwaan aan te pas komt.
Het is voor het eerst dat Alexander met de heren mee-eet.  Inseptember 1995 waren zijn vader, wijlen prins Claus en  hijzelf ook in de stad en bezochten om een bijzondere reden het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat. Daar werd Willem Alexander geïnaugureerd als Zwanenbroeder*, maar de koninklijke gasten aten toen niet mee.

De Zwanenbroeders  hebben overigens hun jaarlijkse traditie van de Zwanenbroedersmaaltijd een week verzet. In andere jaren gebeurt dat op de 4e vrijdag van oktober. Dit keer dus op de 5e vrijdag  ivm de opening van het hospice in Rosmalen door prins Willem-Alexander.
De eeuwen oude Zwanenbroeders [*1318], die op een erg terughoudende manier aan sociaal werk [armenzorg] doen, hebben op hun manier het initatief  van hospice gesteund dmv een -gedurende 5 jaar lopende- bijdrage.
Een van de leden Duco Wesselman van Helmond stond aan de de wieg van dit hospice en Frank Houben  [Comité van aanbeveling] en Roderick van de Mortel zit in 'Vrienden van het Hospice De Duinsche Hoeve.

Naast Willem-Alexander is koningin Beatrix en Irene von Lippe Biesterfeld een gezworen koninklijke Zwanenbroeder.