Scheiding Hoes X Verlinde

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2014 | Gewijzigd op: 16-10-2014
Het homo-echtpaar, dat in juni 2001 trouwde - Albert Verlinde en Onno Hoes -gaat scheiden. Dat werd woensdagmiddag 15 oktober 2014 via RTL Boulevard bekend gemaakt.
Het Bossche paar, hoewel Onno in Leiden werd geboren, raakte twee jaar geleden in een dip door een incident van de burgemeester Onno met een 24-jarige Maastrichtse lover. De media viel over Hoes heen en zelfs Albert werd vanwege zijn journalistieke achtergrond ter veranwoording geroepen. Het paar zei toen al dat ze onbewust uit elkaar waren gegroeid, maar dat alles weer koek en ei was. Maar in RTL zei Albert dat ze al maanden aan het zoeken waren naar een voor beiden te accepteren formule omdat ze zoveel van elkaar hielden en nog houden.  

Albert Verlinde en Onno Hoes
in juni 2011 op  hun 50ste verjaardag,
dat gevierd werd in Cromvoirt.
foto 's © paul  kriele, 11 juni 2006.

Het paar leerde elkaar in Den Bosch in 1992 kennen tijdens Oeteldonks carnaval.  Hun huwelijk in het Bossche stadhuis [29 juni 2001] met een geweldig uitbundig feest in Chalet Royal, was een van de hoogtepunten in beider leven.
Hun eerste tegenslag was de wens van het adopteren van een kind, waar ze- toen ze eenmaal 42 jaar waren- te oud voor werden beoordeeld. Ook de zelfmoord van Antonie Kamerling in 2010, Onno's schoonbroer., betekende voor beiden een grote tegenslag.
Na Onno's benoeming tot burgemeester van Maastricht bleef Albert wonen in een boerderij aan de Loverensestraat in Cromvoirt en Onno betrok een door hen gehuurd appartement bij het Vrijthof in Maastricht. Daar waren zo goed en zo kwaad als het ging vanaf vrijdagavond tot en met maandagmorgen. In de geografische afstand en hun beider drukke baan, lag de oorzaak dat het stel uit elkaar groeide.

Dat '...zij  langzaam en zeker uit elkaar gegroeid waren' werd woensdagavond 15 oktober 2014 in RTL Bouevard nog eens bevestigd.  Hoe moeilijk en verdrietig het ook is,  dat is de reden dat we er toch voor gekozen hebben apart van elkaar door te gaan.'