Musical Vincent van Gogh gaat -voorlopig - niet door

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2015 | Gewijzigd op: 14-04-2015
Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment, ziet af van een uitvoering van de musical rond Vincent van Gogh. Dat zegt Verlinde in een interview in het Brabants Dagblad [dd. 15042015]. De reden is dat hij niet een lening van € 3 miloen wil aangaan en een - te groot- risico zou lopen, dat die lening niet terugbetaald wordt. 'Die schaamte wil ik niet over me heen krijgen. Zo van reacties: Kijk dat is de man die die ons drie miloen heeft gekost..'.

Dat wil niet zeggen, zo blijkt uit het interview, dat er nooit een productie 'Vincent van Gogh' in een van de Brabantse theaters of in een van de theaters van Stage Entertainment [voorheen Joop van den Ende] zal plaatsvinden. 'Dat biedt ook voor Vincent mogelijkheden', aldus Verlinde.Nieuwscafé Verkadefabriek  [6 oktober 2014]
Albert Verlinde [*Den Bosch, 25 april 1961]
ziet voorlopig af van de voorstelling [.. die was
eigenlijk al af'..'] van de musical rond Vincent van Gogh.foto © paul kriele, 6 oktober 2014.

Hieronder fragment uit artikel  Nieuwscafé met Albert Verlinde over Vincent van Goghmusical  dd 6 oktober 2014.
 
Dat was een bruggetje naar de musical die Verlinde Entertainment al in productie heeft, op de casting na en het bepalen van een enorm grote zaal bijv. in Eindhoven, Autotron, Land van Ooit, of de Brabanthallen. Het besluit daarover valt binnen drie weken.
De financiën* zijn rond, aldus Albert Verlinde die sprak over een heel bijzondere opzet. Het publiek maakt in opeenvolgende scènes een reis door het leven van Vincent van Gogh en passeert diens schilderijendepot. De musical met een budget van 6 miljoen gaat najaar 2015 in première. Er hebben zich ook nog eens 5 investeerders aangediend.
Financiën
De kosten van de musical 'Vincent' worden gefourneerd uit een lening van € 3 miljoen van de provincie en een budget van € 6 miljoen, waarvoor zich al 5 investeerders en fondsen hebben aangediend.