Albert Verlinde- met 22 anderen - beŽdigd als nieuw raadslid in Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2021 | Gewijzigd op: 05-01-2021
Maandagvond 4 januari 2021 is Albert Verlinde naast 22 andere nieuwe raadsleden, beëdigd als gemeenteraadslid van de nieuwe gemeente Vught. Dat was voor de eerste keer digitaal en ook de beëdiging was voor de eerste keer in de geschiedenis, aldus burgemeester Roderick van de Mortel, vond voor de eerste keer plaats. Er waren 23 nieuwe raadsleden, van wie negen vrouw. Door de samenvoeging van Vught met Cromvoirt en Helvoirt moest er een nieuwe raad komen.

Bericht van 29 september 2020 Albert Verlinde voor VVD-lijst van -na herindeling met Cromvoirt en Helvoirt- nieuwe gemeente Vught lijstduwer.
 


Albert Verlinde *25-4-1961 gaat, na de show biss, de politiek in.

foto © juni 2018


De 59-jarige Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment en tv-persoonlijkheid, is toegetreden tot de VVD-Cromvoirt. Daar gaat hij het lijstduwerschap van de partij voor Cromvoirt innemen. Aanleiding is de herindeling van Vught,  Cromvoirt en Helvoirt.

Zijn positie is de 27ste plaats op die verkiezingslijst. Maar mocht Albert  zoveel stemmen behalen dat er een raadslidmaatschap inzit zal hij zeker geen 'nee' zeggen. 'Ik ga serieus bekijken of en hoe ik mijn positie in de raad ga innemen,' aldus Verlinde in een reactie.
Verlinde volgt daarmee de bestuurlijke taak op die diens vriend Onno Hoes in zijn Bossche periode innam in de gemeenteraad en in Provniciale Staten.
De even oude  Onno Hoes, die tegenwoordig voorzitter van de Vereniging van Makelaars is, was raadslid van de VVD in de gemeenteraad en vervolgens lid van Provinciale Staten voor de VVD. Meer recent was Hoes voorzitter van de VVD regio Zuid en vice voorzitter van het hoofdbestuur van de VVD.

Onno licht toe dat alleen de laatst genoemde functie hij nog inneemt.