Lintje voor Albert Verlinde

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2010 | Gewijzigd op: 30-04-2010
Vanwege Koninginnedag 2010 ontvingen 35 in Den Bosch woonachtigen een lintje. De meesten verrichtte burgemeester Rombouts vandaag - donderdag 29 april 2010- in het Bestuurscentrum.
De in Cromvoirt woonachtige Verlinde werd 's morgens in Vught door burgemeester Roderick van de Mortel gedecoreerd.
In de tuin van Onno Hoes en Albert Verlinde wachtten familie, vrienden, relaties en  de Koninklijke Harmonie
's-Hertogenbosch op de entree die het paar na die ceremonie in het Vughtse raadhuis, rond half een zou maken.

Tv-showmaster en directeur van V&V entertainment Albert Verlinde werd vanmorgen -donderdag 29 april 2010 -in het Vughtse raadhuis koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

foto © paul kriele, 29 april 2010.

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught spelde vanmorgen bij de journalist, Boulevardpresentator en directeur van V&V entertainment in het Vughtse raadhuis de versierselen op, die horen bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Die eer valt Verlinde ten deel vanwege zijn rol als tv-ster die maatschappelijke problemen publiekelijk aan de kaak durft te stellen, vanwege zijn ambassadeurschap voor Goede Doelen, met name het Vicki Brownhuis en voor zijn inzet voor homo-emancipatie.

Speciaal voor Albert Verlinde kwam burgemeester Rombouts naar de Cromvoirt om er de familie en relaties van de in Den Bosch geboren en lang daar woonachtig geweest zijnde showman te feliciteren. In de tuin van Albert Verlinde en Onno Hoes werd rond de gedecoreerde – die aanvankelijk dacht dat echtgenoot Onno Hoes de onderscheiding ten deel was gevallen en daarom voor hem en niet voor zichzelf een feest had opgezet -, een waar zomerfeest opgezet.
Op hun mooie landgoed in het idyllische Cromvoirt namen behalve Albert en Onno’s familieleden ook deputaties aan deel van de Provincie [CdK Wim van de Donk en voormalig-CdK Frank Houben en echtgenote] van de gemeente [burgemeester Rombouts en wethouder Bert Pauli], van RTL en van het Boulevardteam en vele vrienden.

 
Boven: Na lang wachten kwam Albert 'Verlintjes', zoals hij zichzelf later die dag in Boulevard zou noemen, met echtgenoot Onno Hoes en burgemeester Rombouts de tuin ingewandeld.  
Rechts boven: Albert en daarna ook Onno in hun toespraak gekscherend over de lintjesprocedure en de verwarring die er bij Albert daarover heerste en waarop hij zelf zijn feestje organiseerde.
Rechts: Even later kon de feesttaart van Maison van den Boer worden aangesneden.

foto's © paul kriele, 29 april 2010.

Van zijn neefjes o.a. Diederick en Maarten Groeneveld ontving Albert een ingelijste foto van hemzelf, maar hij moest daarvoor als koninklijk gedecoreerde wel 'het eerste lint' doorknippen. foto's © paul kriele, 29 april 2010.
 
-Boven: Het Koninklijk Harmonie 's-Hertogenbosch  kwam het tuinfeest opluisteren. Vooraan o.a. Sandra Reemer Addy van den Krommenacker [op de rug gezien] en sporttrainer ir. Ralph Moorman, auteur van o.a. 'de Hormoonfactor'.

-Rechts: Midden voor collegadirecteur van V&V entertainment Roel Vente en wethouder Bert Pauli [r.].
-Rechts boven: Leden van  RTL en het Boulevardteam met o.a. links in overhemd royaltywatcher Marc van der Linden,  Winston Gerschtanowitz [r. in licht colbert] en schoonzus Ischa Hoes.

Albert  & Beatrix...
In zijn toespraak verbaasde Albert zich erover dat, ondanks dat  er soms in Boulevard controversiële onderwerpen worden aangeroerd en hij had opgemerkt dat Beatrix in haar kersttoespraak [2009] niets over 'onze jongens' in Uruzghan had gezegd, hij toch een Koninklijk lintje van haar had mogen ontvangen..... Er is een koningin, maar een 'ridder' moet er ook zijn om dingen durven te zeggen. 
Veel dingen doe je gewoon voor je werk omdat je er voor betaald wordt. Maar veel kun je via je werk doen voor zaken die verloren dreigen te gaan. Het allerbelangrijkste is dat je voor de tv veel maatschappelijk belangrijke zaken aan de kaak kunt stellen,'  zei Albert tot zijn gasten en tot Onno: ' Ik ben trots op en blij met jou Onno, om jou dit feest aan te kunnen bieden[..]. Dus het is ook echt jouw feest.'

   
   
   
   


Terug naar boven