Onno Hoes en Albert Verlinde 50 jaar en 10 jaar gehuwd

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2011 | Gewijzigd op: 13-06-2011
Vanavond -zaterdag 11 juni 2011 - vierden Onno Hoes en Albert Verlinde in hun Cromvoirtse boerderij tezamen met familie, vrienden en tal van BN-ers en Hilversumse tv-sterren en niet te vergeten Bossche & provinciale politici, onder wie een grote deputatie uit Limburg met diverse leden van het Maastrichtse College van B&W, het feit dat  ze 50 jaar zijn geworden en op 29 juni 10 jaar zijn getrouwd.
Op het riante landgoed in het  rustieke dorpje Cromvoirt bij Den Bosch gaven Onno Hoes en Albert Verlinde voor 150 genodigden een knallend feest, waar Maison van den Boer de gasten op een bijzonder culinaire wijze verwende. Vanaf 5 uur werd iedereen persoonlijk door de 50-jarige jubilarissen die ook nog eens 10 jaar zijn getrouwd, verwelkomd.
Het College van B&W van Maastricht poseert bij de Cromvoirtse Fanfare .Vlnr.: Jacques Costongs [PvdA], Mieke Damsma [D66], John Aarts [PvdA], Gerdo van Grootgeest [Groen Links] en de gemeentsecretaris Jan Nauta.  De Cromvoirtse fanfare bracht bij aanvang van het feest rond de twee Abrahammen een serenade.

foto's © paul kriele, 11 juni 2011.

De jubilerende BN-ers hadden zelf, behalve een perfecte catering van Maison van den Boer, als entertainment de Maastrichtse Beppie Kraft,  zangeres van het Limburgse volkslied en dochter van wijlen Sjeng Kraft, accordeonist die tal van teksten voor haar liedjes schreef, uitgenodigd. 
Hoogtepunt was het optreden van Alberts protégé Frans Bauer. Beiden kennen elkaar uit de tijd dat Albert bij bij Radio Noordzee een zondagmiddagprogramma 'Elke zondagmiddag feest' presenteerde en als eerste de muziek van het toen nog jonge en onbekende talent ten gehore bracht.

-Boven: Burgemeester Rombouts en echtgenote gaven ook acte de présence.
-Links: Zelfs voor oud-commissaris Frank Houben [r.] en minister Ivo Opstelten [l.] was de polonaise op muziek van Frans Bauer [m.]een moment van uitgelaten saamhorigheid.
Links boven: Partijcollega en zelfs degene die Onno in functie als VVD-partijleider eerder voorging Ivo Opstelten, voorheen burgemeester van Rotterdam en nu minister in het Kabinet Rutte.
Maar over politiek, daar zweeg Onno in zijn welkomstwoord wijselijk over, alhoewel hij de ingreep in de culturele sector op een zorgelijke toon even aanstipte
foto's © paul kriele, 11 juni 2011.

Toespraak vader Ton Hoes
Helaas hebben we niet de tekst van Ton Hoes' toespraak. Die klonk erg invoelend, begripvol [' ....zo zijn we nu eenmaal en dat is toch vrij normaal..' .
Jjuist door dat ouderlijk relaas bij de acceptatie van Onno's  keuze   ' ...voor mannen en niet voor vrouwen' en dat Onno '...ondanks die keuze toch thuis mocht blijven wonen..'  was zeer aandoenlijk.

Boven: Ton Hoes met zijn vier kinderen, Harold, Karin Onno en Isa en rechts Albert Verlinde.
Hierboven rechts: Emotioneel, gevoelig en soms hilarisch was de toespraak met tal van anekdoten door vader Ton Hoes.
Vlnr: de oudste zoon Harold, die ook terugblikte in de tijd en Onno's carrière aanstipte, Ton Hoes, Onno en Albert Verlinde.

Rechts: Alberts ouders [l.], Onno Hoes [m] deinsden mee tijdens het orptreden van Frans Bauer[r.] \

foto's © paul kriele, 11 juni 2011.

Toespraak broer Harold Hoes
Broer Harold prees zijn jongere broer om zijn intiatieven en betrokkenheid bij het Bossche maatschappelijk leven en bij de politiek. Zo noemde Harold Onno's verdiensten voor de Vereniging De Lindenboom, Rond Janus en Bet en Onno's  eerste stappen in de politiek [JOVD].
In moeders zaak [luxe meubel-en woninginrichtingsstoffen/ De Winter] voerde Onno tal van vernieuwingen door wat soms tot verbazing van vader Ton gebeurde. En de vlucht naar Antwerpen was wellicht het verwerken van een liefdesverdriet.., waarop Albert demonstratief - acterend als een toneeltalent- wegliep.

Albert en Onno danken Harold nadiens toespraak.

foto © paul kriele, 11 juni  2011.

Want ook Onno's privéleven bleef niet onaangeroerd. De grote liefde werd toch Albert, of is soms  Onno Alberts grote liefde ...?, vroeg Harold zich af. 
Maar Harold was zijn historisch relaas begonnen  in 1961 met  de komst van broertje Onno. 'Ik dacht toen [gekscherend]  'Oh God, daar gaat mijn erfenis..'. Het gezin was intussen verhuisd van een buurt met statige en gewone rijtjeshuizen naar De Gele Hoeve in de Driebergenlaan met buren als Heijmansen, Van Macklenbergh [elektro] en Piet Mulders van hotel Noord-Brabant. Daarop besloot Harold met Onno's politieke carrière, die uiteindelijk leidde tot de benoeming van burgemeester van Maastricht.
------------------------

Onder aanvoering van de enthousiaste en stemming makende Frans Bauer ging - later op de avond - het hele gezelschap onder wie ook de oud-VVD- burgemeester van Rotterdam, tegenwoordig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en de oud-CdK Frank Houben, over het erf van Hoes&Verlinde  in de polonaise
De muziek klonk tot middernacht, maar de buurt rond de Loverensestraat was vroegtijdig per brief van het festijn op de hoogte gebracht.
En als dat al niet was opgevallen mocht  de Cromvoirtse fanfare als eerste met een serenade de stemming zetten bij dit groots opgezette feest waar Maison van den Boer voor, allerlei en in grote variaties, lekkernijen zorgde. 

 'Vrienden voor het leven', vanaf de Noordezee-tijd.  Albert herinnerde het gezelschap aan hun huwelijksfeest van Onno en hem op 29 juni 10 jaar geleden, toen ook special guest Frans Bauer optrad en in polonaise door Chalet Royal danste.
 
Marc Cox en Pamela Dona.
Behalve veel persoonlijke vrienden waren er ook Bossche relaties aanwezig, onder wie de pas in Italië getrouwde Pamela Dona, dochter van de voorman van Ricoh, het bedrijf dat momenteel nieuw bouwt in het Paleiskwartier.
foto's © paul kriele, 11 juni 2011.
Hierboven staat  slecht het toetje afgebeeld. Maar deze chocoladefontein is maar een voorbeeld van tal van lekkernijen die de gasten kregen opgediend.

Optreden van Limburgs' lieveling Beppie Kraft
De liedjes van Beppie Kraft bracht de stemming er goed in. Zeker toen de Maastrichtse op speciaal verzoek van Onno 'In die 7e Himmel für dich... ' zong.

foto's © paul kriele, 11 juni 2011.
 

een 'natuurlijke' RTL-deputatie
.
Collega van het tv-programma Boulevard Winston Gerschtanowitz en diens Renate waren als een van de weinigen van het RTL-team verhinderd, maar zij hadden een speciale 'gezant' naar het Zuiden doen afreizen om Onno en Albert te komen feliciteren met een fles champagne [' Wat een grote.. ,' riep Albert..] en een 50 tal ballonnen, die als een bonte gelukwens door Albert de lucht in werden gelaten.
Overigens zagen we ook oud- SBS6-collega's van Albert.

foto's © paul kriele, 11 juni 2011.

Een impressie van dit feest staat dinsdag 14 juni 2011, dankzij de reporter van De Telegraaf, Wim Kool, in het Stan Huygensjournaal.

Terug naar boven