Albert Verlinde aan de tand gevoeld in 'Kwestie van Kiezen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-10-2011 In het RTL- programma ‘Kwestie van Kiezen’ van RTL werd Albert Verlinde vanavond -zondag 16 oktober 2011 -door Rick Nieman [RTL nieuwslezer] aan de tand gevoeld over privé zaken en zijn positie in de showbizz.
Het tien jaar geleden gesloten huwelijk tussen Albert Verlinde en Onno Hoes verkeert niet in een crisis, zo begon het gesprek naar aanleiding van de suggestie van Story als zou er crisis heersen in de relatie van het in Cromvoirt wonend homostel.

Tv-showman Albert Velinde  door RTL-verslaggever Rick Nieman aan de tand gevoeld over zijn programma Boulevard en over privézaken.

foto © paul kriele, 29 april 2011.

Het ging volgens Albert om het wennen aan een andere situatie binnen hun huwelijk door Onno’s burgemeesterspost.
Ik ben sinds november 2010 de partner geworden van een burgemeester van een van de grotere steden van ’ t land. Dan pas ik als er vragen over gemeentelijk beleid worden gesteld,’ sprak Verlinde, in een soort quiz, waarin de kandidaat telkens moet kiezen tussen twee feiten. ‘Ik kan me niet mengen in dit soort zaken zoals het Maastrichts drugsbeleid.
Juist die nieuwe positie is een aspect waar ik in het afgelopen jaar aan heb moeten wennen.
Als je dan toch over crisis wilt spreken,’ stipt Verlinde aan. We hebben een moeilijk jaar achter de rug met het overlijden van de moeder van Onno, het plots heengaan van Antonie Kamerling en het onverwachte vertrek van mijn zakenpartner Roel Vente.’
Over dat laatste is Verlinde nog niet klaar: ‘Dat Vente een bedrijf, waarvan hij zelf niet de directeur, maar zelfs de oprichter/eigenaar was, zo kon laten zakken. Dat gaat er bij mij niet in.
Een glaasje wijn zal ik nog wel met hem kunnen drinken, maar een moment om het uit te spreken dat moet nog maar even wachten,‘ was Alberts antwoord op ‘of het nog goed komt..?’

Terug naar de door Story gesuggereerde crisis: ‘ Al die momenten en emoties, waar we beiden vol van zaten, belemmerden ons tot een goed gesprek. Het liep toen even niet lekker, ‘ zei Verlinde.

Verlinde, aangesproken op zijn aanpak/kritiek van/op collega-BN-ers. Die Boulevarditems, die toch een RTL-product zijn, kunnen zelfs voor RTL schadelijk. Maar Verlinde maakte met open ogen duidelijk dat hij na een telefoontje van zijn hoogste baas Erland van Galjaard, niet door de knieën gaat.
‘Ik heb zulke confrontaties uiteraard ook met de eigen familie [Ischa Hoes] of vrienden, of VVD-partijgenoten. Gespreksleider Nieman haalde de items aan over Wendy van Dijk en over Linda de Mol. De meest succesvolle tv-presentatrice en RTL-coryfee Linda de Mol, werd nadat zij in een zatte bui discriminerende, anti joodse, uitspraken had gedaan, door Verlinde te kakken gezet. Verlinde: ‘Welk persoonlijk item ook, ik ga er zorgvuldig mee om, stap er altijd zelf op af en maak afspraken hoe we de feiten neer gaan zetten.’ Maar de tv-showman gaf toe dat hij door dit soort complicaties vaak in een spagaat verkeert.
Kwestie van Kiezen
Nieman stelde zijn gesprekspartner weer eens voor de keuze: 'Valse nicht' of 'burgemeestersvrouw'. Dan kiest Albert Verlinde voor burgemeestersvrouw. Verlinde: ’Op een gegeven moment bereiken mensen bepaalde dingen. Zo ook wij. Onze generatie heeft de hele emancipatiegolf doorgemaakt. Eerst konden we niet samen wonen en er was geen adoptie mogelijk. Nu kunnen we zelfs trouwen. Dat beseffend kan ik het scheldwoord ‘valse nicht’ niet verdragen.
En wat kinderen krijgen betreft: Omdat we beiden al 42 waren gold de leeftijdsgrens voor adoptie vanaf acht jaar. Ja, dan heeft een dergelijk kind voor zichzelf al zoveel meegemaakt, dat we dachten daar passen we voor.
Maar we hebben wel het hele proces met huisbezoek en rare vragen over onze woonsituatie [bijv.: Wat heeft u een groot huis..!., ‘..alsof dat er iets toe doet… ‘] doorgemaakt.’
‘Ik was wel teleurgesteld,’ reageert Albert steeds eerlijk en spontaan. ’Ik blijf altijd geloven dat alles in de wereld maakbaar is.
Mij lukt altijd alles. Zo hing dat om mij heen. In dit afgelopen jaar is er ook zoveel gelukt. Vroeger lette ik meer op wat er niet was gelukt. Dat is veranderd.
Ik kan ook zo blij zijn ’s avonds thuis als ik even niets hoef. De hele dag zindert het. Er is V& V entertainment en bijna elke dag de redactie van Boulevard en ‘s namiddags de uitzending. Overal neem je je gedachten mee. Bij elk gesprek of onverwacht telefoontje van de pers of een zakenrelatie moet je op je hoede zijn.
Het brengt mooie dingen, maar het vraagt ook veel van je. Het is Onno die me daarbij veel steun geeft.’


Terug naar boven