Dit weekeind: Tweedaags festival Het levenslied

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-07-2009 | Gewijzigd op: 04-08-2009
Danny en Angelique waren in 2006 present en zijn er wederom in 2009.
foto's © gerard monté, 16 juli 2006.
Hans Tervoort doet met Huub van Mackelenbergh de presentatie van het aandeel 'regionaal talent' op het Levensliedfestival , dat zich zaterdag en zondagmiddag 2 augustus 2009 op de Markt afspeelt.

Het tweedaags festival Het Levenslied speelt zich zaterdag 1 [vanaf 21.00 uur] en zondag 2 augustus 2009 [vanaf 14.00 uur] op drie podia op de Markt af. De organisator Stichting Beter Uit heeft gecontracteerd:
Corry Konings, Addy Timmermans, het Holland Duo, Helemaal Hollands, Arnold Hofmans, Mirella Alex, Laura Lynn, Starkoo XL, Dries Roelvink Jacques Herb, Danny en Angelique, Antonio, Jordy van Loon, Stef Ekkel Eddy Wally, Johan Brouwer en Dieter Koblenz.
Op zondag is er plaats voor regionaal talent op het derde podium nabij het stadhuis. Op dat 'Goed Foudpodium' treden onder meer op No No Nonnsens en De Sjeklade Mupkes, een cabaretesk zangduo in onvervalst sappig Bosch' dialect [17.15-18.15 uur]. Huub van Mackelenbergh en Hans Tervoort zijn de presentatoren van dit onderdeel van het Levensliedfestival.
Zie ook www.levenslieddenbosch.nl

Winnaar van Typisch Talent
Guney, zoals zijn artiestennaam luidt, is de winnaar geworden zondag 2 augustus 2009, tijdens het Levenslied  dat op de Bossche Markt plaatsvond.  Met het lied  'Leef als een zigeuner werd de  22-jarige  Guney van den Oetelaar eerste . De Bosschenaar was al jong een vaste luisteraar van de lokale piraten Mexico en Atlantis, maar had nog geen idee van een zangcarriëre totdat hij bij toeval eens op een podium werd gevraagd en als talent ontdekt werd.
Overigens stond Guney in 2006 en 2007 ook al op het podium van het Levenslied, maar haalde toen net niet de eerste plaats.