Levenslied: warme sferen, veel warm bier en veul volluk

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-07-2007 Het festival heeft volgens de organisatie 30.000 bezoekers getrokken. Winnaar van het Festival van het Levenslied werd de 15-jarige Bossche zanger Wilbert Pigmans met 'Pretty Woman', dat Wilbert in een Nederlandse versie zong. Aan dit deel van het Grote Festival namen 21 zangers en zangeressen deel.

Hier en daar stonden EHBO-hulpposten en wc's. Het Bavariabier werd rijkelijk getapt. Boven en onder: Christian uit Breda op het podium smartlappen tijdens zijn beoordeling door de jury olv presentator Hans Tervoort. 

 
Boven: Paul Offerman.
Rechts: T-shirt en programmaverkopers op de Pensmarkt Sam en Rick van Riel [r. en m.] en Thijs Busser [l].
 
foto's © paul kriele, 15 juli, 2007.
 

Het festival Het Levenslied dat zich zaterdagavond [vanaf 21.00 uur] en zondagmiddag [vanaf 14.00 uur] en avond [vanaf 21.00 uur] op de Markt voltrekt, treden diverse Bossche artiesten op: Jack van Raamsdonk, Jack Elmondo, Addie Timmermans en het trio No Nonsens met Jo van Ham, Mari Blatter en Kees Scheepens. Jong én nieuw is de 11-jarige Bob Offenberg, deelnemer aan het tv-programma ‘Afvallen met sterren’.
Op het festival, dat een groot podium heeft op de Markt en een kleiner op de Pensmarkt [smartlappenfestival] treden verder nog op: Alle 13 Janke, René Schuurmans, Corrie Konings, Jacques Herb, Ron Besselink, Trane met Tuite, Imca Marina, L.Vis, Alexander en Henk Damen.


Meteen na de aanvang rond 2 uur zondagmiddag 15 juli 2007 was het al aardig druk op de Markt. Het publiek kwam van alle kanten aansjokken. De hitte gaf een tam sfeertje op de Markt bij de twee podia.
Het ene nabij de Hinthamerpromenade en het andere voor het echt levenslied, ofwel de smartlappen, tegenover het stadhuis. 
De zangers die deelnamen aan Het Levenslied op het kleine podium werden beoordeeld door een jury die bestond uit Ben van Wijk en de zangeressen van Alle 13 Yanke onder wie Ciska Bonetta. Behalve de winnaar zaten er nog drie finalisten in de eindronde: Paul Offermans [Diesen], Richard Janse uit Tiburg en Guney van den Oetelaar uit Den Bosch.
Terug naar boven