Ommekeer bij Boschlogie: inkrimping door succes....

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2014 | Gewijzigd op: 25-04-2014
Vanaf het cursusjaar 2015 zal Boschlogie er minder omvangrijk gaan uitzien. De cursussen, zelfs 21 ! voor Boschlogie I en  15 voor Boschlogie II, worden teruggebracht in aantal. Door het succes groeiden de inleidingen, zoals de cursussen officieel heten, uit hun jasje. Het was bijna niet meer te behappen. Ook financieel is de opzet bovenmate toegenomen, dat er een grens moest worden getrokken, zo blijkt uit mededelingen van Jeanette Noordijk, algemeen directeur van het KW1-College, als ook van Ton Graus, lid van de werkgroep Boschlogie, die zich daarover uitten tijdens het jaarlijks Boschlogiediner, waaraan medewerkers en docenten aanzaten.
Die aanpak komt tegelijk in het jaar waarin Boschlogie 25 jaar bestaat !

‘Maar,’ zo sprak Jeanette Noordijk in haar welkom in het personeelsrestaurant, ’Boschlogie blijft een essentieel onderdeel van ons college. Boschlogie is zeer succesvol en de cursussen zijn allemaal overtekend.’
Dat de cursus zo succesvol is blijkt –al is het dan pas na jaren - uit de kopieën in een twaalftal plaatsen, waaronder: Venlo, Gouda, Dordrecht, Bergen op Zoom, Schoonhoven, Utrecht, Zutphen, Vianen en Zaltbommel elk met een eigen naam die ook weer op ‘..logie’ eindigt.

   
  Naast conciërge Juan Moran [l.], Jeanette van Dijk [boven] en Angelique Odems [l-boven], werd ook afscheid genomen van een van de inleiders,  Willeke Cornelisse, die helaas afwezig was.
Rechts steeds op de foto Jeanette Noordijk, de algemeen directeur KW1-College.

foto's © paul kriele, 24 april 2014.

De gasten zaten aan aan een viergangen diner, dat geheel [keuken t/m de bediening] verzorgd door de eerste jaars van de horeca-opleiding van het KW1C.

Op die ontmoeting donderdagavond 24 april 2014, werd van vier van de medewerkers afscheid genomen: conciërge Johan Moran die met pensioen gaat, van Angelique Odems lid van de werkgroep specifiek als bij de administratieve ondersteuning en van werkgroepvoorzitter Jeanette van Dijk, die door privéomstandigheden stopt en wordt opgevolgd door Martin van der Louw en van Willeke Cornelisse, Jeroen Bosch conservator bij het Jheronimus Bosch Art Center en inleider op dit aspect.
   
   -Hierboven: deze foto gaat niet alleen om het toetje, een vers fruitcompote in een blikje geserveerd, maar met name om Martin van der Louw, de opvolger van de voorzitter van de werkgroep Jeanette van Dijk.
-Links: de brigade zowel van de keuken als van de restauratieve dienst,  allen zijn het eerste jaars van de 
horeca-opleiding van het KW1-College.

foto's © paul kriele, 24 april 2014.

 De nieuwe voorzitter van de werkgroep Boschlogie, Martin van der Louw, sprak in zijn maidenspeech allereerst dank uit aan diens voorgangerJeanette van Dijk, aan de medewerkers [werkgroepleden en administratieve ondersteuning] en aan de docenten. Van der Louw voorzag dat ‘..het een zware taak zal worden die me te wachten staat, maar ik ga vol goede macht aan de slag.’Terug naar boven