Jubileumprogramma 25 jaar Boschlogie in wording

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2015 | Gewijzigd op: 21-02-2015
Boschlogie, de succesvolle cursussenreeks [I, II en III]* over de meest uiteenlopende onderwerpen van de stad, viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Een speciale commissie onder leiding van communicatiespecialist Helma van Leeuwe, is nog druk bezig de onderdelen vorm te geven.
In de planning zit onder meer een officiële openingsdag rond het jubileum, een nieuw logo van de cursus, een dik magazine [een boek bleek niet haalbaar] en mogelijk een soort groots opgezette infomarkt.
Aanstaande woensdag 28 januari 2015 worden de docenten van Boschlogie over het jubileum bijgepraat. Intern is dat een aftrap van het jubileumjaar waarin de maand september bij de viering centraal staat.


*Boschlogie is 25 jaar geleden voortgekomen uit een initiatief van Coen Free, als directeur van de toenmalige Dag-AvondMeao. Zijn gedachten aan een breed opgezette Bossche cursus kreeg de steun van de Knillislid Peter-Jan van der Heijden (mede namens Stadsarchief) en Nort Lammers (mede namens Kring Vrienden).
 
Het is intussen algemeen bekend dat het aan Coen Free, als toenmalig algemeen directeur van het Koning Willem I-College is te danken, dat er ook een professioneel onderdak werd gevonden in het KWI-College.

Op 17 april 2005 werd dvoor Boschlogie I 1.500ste cursist ingeschreven en op 7 december 2013 werd de mijlpaal van 2.500 cursisten voor Boschlogie I overschreden. De verwachting is dat in 2017 voor Boschlogie II de 2.000ste cursist wordt gehaald.
Het heeft wel even geduurd, maar blijkbaar zijn er intussen al circa 6 gemeenten die blijkbaar een vergelijkbare cursus hebben opgezet.

Een van de oprichters van Boschlogie,
Nort Lammers, oud Kringvoorzitter.


foto © paul kriele, 9 maart 2013.

Aan Boschlogie zijn inmiddels toegevoegd: JeugdBoschlogie [Jeubo], Rambo voor ambtenaren en raadsleden en Inbo voor nieuwe Nederlanders. Het ‘docentenkorps’ [inleiders genoemd’] bestaat uit circa 18 personen.


Terug naar boven