KW1-C: Afscheid voorzitter Boschlogie Nort Lammers

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2009 | Gewijzigd op: 24-04-2009
Op het jaarlijkse diner in het Koning Willem 1-College voor de inleiders van Boschlogie werd afscheid genomen van Nort Lammers, de voorzitter [vanaf 1990] van deze populaire cursus. Tijdens de bijeenkomst in de Mensa werden diverse toespraken gehouden en ook andere 'eerste uurs' medewerkers in de bloemetjes gezet. [zie onderaan]


Vier fragmenten uit het jaarlijks diner [donderdag 23 april 2009]  dat het bestuur van Boschlogie aanbiedt aan de inleiders en de medewerk[st]ers-achter-de-schermen van deze populaire cursus. Dat gebeurde in het restaurant [de mensa] van het Koning Willem 1-College. [links boven de staf van de horeca-afdeling met o.a. gastheer Rogier van Zanten, Giona Blom, Jovine Schots, Rob Thomassen [chef de cuisine] en tot slot de gérant Natalie Richardson.
Foto rechtsboven het dank en afscheidswoord van Nort Lammers als voorzitter van Boschlogie en daarvoor namens het KW1-College cadeaus kreeg aangeboden: al vast een dummy van het 3-delig te verschijnen boek over de graven van de St.Jan en de St.Cathrien en een meer stoffelijk cadeau, een originele schepenacte van 12 juni 1559. Na het voorgerecht bracht de Jeroen Boschverkennersband onverwacht een serenade.
foto's © paul kriele, 23 april 2009.
------------------------------------

Het driegangendiner, bereid en geserveerd door studenten van de horeca-opleiding van het  Koning Willem1-College kan de vergelijking met gerenommeerde Bossche restaurants doorstaan. Ook de studenten, die qua studiejaar herkenbaar waren aan een volle of deels rode stropdas,  en of pak of wit uniform, bleken geroutineerd in hun positie of het nu eerste bediende, ober, gérant of chef de cuisine was.

Twee hoofdpersonen van de horecabrigade  van het KW1-C, die het Boschlogiediner 2009  verzorgden, links chef de cuisine Rob Thomassen en rechts Natalie Richardson.

foto © paul kriele, 23 april 2009.
 

Opzet Boschlogie
Nort Lammers die samen met Coen  Free de idee van Boschlogie bedacht, welke cursus op 15 september 1990 begon, werd door vriend en collega 'Coentje' Free geprezen om: 'Je was zakelijk als het moest en menselijk als het kon. De liefde voor 's-Hertogenbosch heeft jouw loopbaan bepaald,' aldus Free die de functies van Lammers memoreerde: voorzitter Stichting Binnendieze [1988-1992],  voorzitter van de  Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch [1988-1992], voorzitter werkgroep Het Kleine Monument [vanaf 1989] en  plv. voorzitter van het Jeroen Bosch Art Center [vanaf 2000] en vanaf 1990 voorzitter van Boschlogie. 
De avond tevoren was Nort Lammers nog als eerste [met 53 fouten] geëindigd voor het Grôôt Bosch' Dictee, aldus Coen Free die zijn vriend als een echte Bosschenaar kwalificeerde, mede gezien zijn afkomst [slagerszoon], die opkomt voor de middenstand.

Op de St. Jorisdag kon de directeur van het KW1-College Coen Free de vertrekkende voorzitter geen Jeroen Boschpenning aanbieden.  Dat vond de gemeente iets te vlug na de uitreiking van een koninklijke onderscheiding, maar in plaats daarvan bracht de Jeroen Boschverkennersband tijdens het dinber [na het voorgerecht] een serenade.

Dirigent van de Jeroen Boschvekennersband, Olaf Molhuijsen wordt [rechts boven] door Nort Lammers bedankt voor de speciale uitvoering, die hem op deze St.Jorisdag te beurt viel.
De band speelde diverse nummers op een van de binnenplaatsen van het Koning Willem 1-College voor een publiek van allen inleiders en medewerkenden aan  de cursus Boschlogie.

Links het echtpaar Nort en Ria Lammers en naast hen Coen Free, de medebedenker van de cursus Boschlogie, waarvan Lammers bijna 20 jaar lang voorzitter was.

foto's © paul kriele, 23 april 2009.

.

Nieuwe voorzitter Boschlogie

De gaande de komende man naast Coen Free.
foto's © paul kriele, 23 april 2009
Jos van Bruggen uit Roermond, is de nieuwe voorzitter van Boschlogie.

afscheid Marianne Keser
Coen Free begon zijn toespraak met een gedenking aan de overleden collega's
Specifiek noemde hij Peter Jan van der Heijden als een van de oprichters van Boschlogie.die in het harnas [Knillispoort]is gestorven.
Het succes van Boschlogie bekrachtigde Free nog eens door een welkom te heten aan Hans Suys, oud- Bosschenaar en initiatiefnemer van Goudelogie. Suys heeft met zijn diplomatie ook in Dordecht en mogelijk in Vlaardingen een dergelijke cursus weten te initiëeren.
Hans Suys  [r]initiatiefnemer van Goudelogie in gesprek met Nort Lammers, die aan de wieg stond van Boschlogie.

foto's © paul kriele, 23 april 2009.,
Dolph Blussée die in en rond Dordt een cursus à la 'Boschlogie opzette samen met behulp van de oud-Bosschenaar Hans Suys.


 
Links boven: Marianne Strijbosch-Keser, als altijd erg kwiek, maar toch nam zij als inleider afscheid van Boschlogie.
Rechts boven: Free betrok ook Norts echtegenote Ria bij de hulde en zijn dankwoord.
Links: Margot Scheepens gaat hier achter een door Coen Free aangereikt boeket bloemen schuil.
foto's © paul kriele, 23 ap
ril 2009.


Terug naar boven