Cursus JeugdBoschlogie gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-03-2010 | Gewijzigd op: 02-03-2010
Foto links boven: De groep  van de Mgr. Bekkersschool en de Kameleon die begeleid worden door de onderwijzers Joris van Esch [m-achter] [Kameleon] en Monique Hees [r.] [Mgr.Bekkersschool]
Op de bovenste -linker - foto leest stadsgids Pien Barendregt  [vooraan] een verhaal voor over de Antwerpse poort, die ook wel de Jodenpoort wordt genoemd door de bewoning van Joodse geldhandelaren in het Lombardje.

foto's © paul kriele, 2 maart  2010.
 

Vanmorgen dinsdag 2 maart 2010 zijn leerlingen van groep 8 van de Mgr. Bekkersschool [Hintham] en de Kamelon [Graafseweg] begonnen aan de cursus Jeugdboschlogie.
Ze krijgen van deskundige stadsgidsen van 'de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch' informatie over de stad. Dat strekt zich uit van onder meer het ontstaan van de stad, de St. Jan, het bestuur, de gezondheidszorg, militaire aspecten en de vestingwerken.

In juni 2010 ontvangen zijn het poirterschap als de vragen en taken goed zijn beantwoord. Voor elk aspect ontvangt de groep een ducaat. Tegen inlevering van zes ducaten wordt hen het poirtershap van de stad 's-Hertogenbosch uitgereikt.